Κοσμος

Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ θα βοηθήσει τους πλημμυροπαθείς

Η ανάρτησή της στο Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν © ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πρόθυμη να βοηθήσει τις χώρες που επλήγησαν από πλημμύρες.

H EE είναι έτοιμη να βοηθήσει όσους επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες, τόνισε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της στο Twitter.

Ειδικότερα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σημείωσε: «oι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων των καταστροφικών πλημμυρών στο Βέλγιο, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία, καθώς και εκείνων που έχασαν τα σπίτια τους».

Η ίδια προσέθεσε ότι «η ΕΕ είναι έτοιμη να βοηθήσει. Οι πληγείσες χώρες μπορούν να προσφύγουν στον μηχανισμό πολιτικής προστασίας».

Πλημμύρες στη Γερμανία: Ανεβαίνει ο αριθμός νεκρών & αγνοουμένων

Ανέβηκε στους 9 ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Γερμανία με τον αριθμό των αγνοουμένων να ξεπερνά τους 70. 

Οι πλημμύρες έπληξαν το Αρβάιλερ, μια οινοπαραγωγική περιοχή νότια της Βόννης, όπου ο ποταμός Αρ υπερχείλισε και παρέσυρε έξι σπίτια.

Σύμφωνα με το Sky News, περίπου 25 ακόμη σπίτια κινδυνεύουν να καταρρεύσουν στο Schuld bei Adenau. O πρωθυπουργός της Ρηνανίας-Παλατινάτου, Μάλου Ντρέιερ, δήλωσε: «Ανησυχώ μαζί με όλους όσους βρίσκονται σε κίνδυνο. Ευχαριστώ όλους τους εθελοντές, τους πυροσβέστες και τους εργαζομένους έκτακτης ανάγκης που αγωνίζονται ακούραστα και με μεγάλη προσπάθεια ενάντια στον κατακλυσμό».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ