Κοσμος

Ρίτσαρντ Μπράνσον: Ολοκληρώθηκε το ιστορικό ταξίδι στο Διάστημα

Όλα πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρίτσαρντ Μπράνσον
Ρίτσαρντ Μπράνσον © EPA/VIRGIN GALACTIC / HANDOUT

Ο δισεκατομμυριούχος, Ρίτσαρντ Μπράνσον, επέστρεψε στη Γη αφού έφτασε στο Διάστημα με σκάφος της Virgin Galactic.

Ο βρετανός δισεκατομμυριούχος, Ρίτσαρντ Μπράνσον, προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα σήμερα, 11 Ιουλίου, στο Νέο Μεξικό μετά την πτήση του στο Διάστημα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επιτόπου.

Το διαστημικό σκάφος VSS Unity, το οποίο μετέφερε επίσης δύο πιλότους και άλλους τρεις επιβάτες, προσγτειώθηκε σε μια πίστα της βάσης Spaceport America περίπου στις 09:40 (τοπική ώρα, 18:40 ώρα Ελλάδας).

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο οποίος ενώ βρισκόταν ακόμη μέσα στο διαστημικό σκάφος περιέγραψε σε μήνυμά του μια «μοναδική εμπειρία ζωής», είναι ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που έκανε το ταξίδι αυτό με έναν κινητήρα που αναπτύχθηκε από μια εταιρεία την οποία ο ίδιος ίδρυσε, νικώντας τον Τζεφ Μπέζος που πρόκειται να πραγματοποιήσει την πτήση στις 20 Ιουλίου.

Όλα πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο. Το διαστημικό αεροσκάφος, μετέφεραν άλλα δύο μέχρι να φτάσουν σε συγκεκριμένα χιλιάδες πόδια ώστε να είναι δυνατή η εκτόξευση του στο διάστημα.  Το διαστημικό αεροπλάνο εκτόξευσε τους πυραυλοκινητήρες του, έκλινε σχεδόν απευθείας προς τα πάνω και επιτάχυνε περίπου τρεις φορές την ταχύτητα του ήχου για να φτάσει στην άκρη του διαστήματος. 

Για το ταξίδι επιστροφής, το VSS Unity έχει σχεδιαστεί για να περιστρέφει τα φτερά του και τα πτερύγια της ουράς προς τα πάνω. Αυτό βοηθά το αεροπλάνο να φρενάρει στην ατμόσφαιρα καθώς βυθίζεται πίσω στη Γη. Περίπου 10 μίλια πάνω από το έδαφος ο όχημα πρέπει να περιστρέψει τα φτερά του στη θέση του, ώστε να μπορεί να γλιστρήσει προς την προσγείωση του διαδρόμου.

Για τον σχεδιασμό του ταξιδιού, χρειάστηκε η βοήθεια ειδικών επιστημόνων εξειδικευμένων στην αεροναυπηγεία με ειδικότητα σε διαστημικά σκάφη. Σε παλιότερη συνέντευξη του πριν από πολλά χρόνια, μια τηλεθεάτρια τον είχε ρωτήσει «έχεις σκεφτεί να ταξιδέψεις στο διάστημα;», ο Μπράνσον τότε απάντησε «θα το ήθελα πολύ».

Σημειώνεται ότι σε 9 ημέρες, ο Τζεφ Μπέζος θα ετοιμάσει τη δική του εκτόξευση στο διάστημα με το διαστημικό σκάφος, Νιου Σέπερντ. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ