Κοσμος

Το σημείο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος στη Ρωσία: Τα τρία σενάρια

Βρέθηκαν τα συντρίμμια - Δεν υπάρχουν επιζώντες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σημείο όπου συνετρίβη το ρωσικό αεροσκάφος Antonov An-26 στην Καμτσάτκα
Το σημείο όπου συνετρίβη το ρωσικό αεροσκάφος Antonov An-26 στην Καμτσάτκα © YouTube/RT

Τρία σενάρια για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους, με τους εμπειρογνώμονες να εξετάζουν μεταξύ άλλων την κακή ορατότητα και το ανθρώπινο λάθος.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα τρία επικρατέστερα σενάρια για τη συντριβή του αεροσκάφους στη Ρωσία.

Το αεροπλάνο συνετρίβη στη θάλασσα με 28 επιβαίνοντες στη χερσόνησο Καμτσάτκα στη ρωσική Άπω Ανατολή. Δεν υπάρχουν επιζώντες.

Ρωσικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι έχουν εντοπιστεί τα συντρίμμια από το ρωσικό αεροσκάφος An-26, την ώρα που η Ανακριτική Επιτροπή που έχει αναλάβει την έρευνα για τα αίτια της συντριβής, προχώρησε σε ανακοινώσεις.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι εξετάζει αν η συντριβή του αεροσκάφους οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, σε τεχνική βλάβη στο αεροσκάφος ή σε λάθος του πληρώματος. Σύμφωνα με την Ανακριτική Επιτροπή, στο αεροσκάφος επέβαιναν 22 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος.

Συντριβή αεροσκάφους στη Ρωσία - Η χαμηλή ορατότητα και το λάθος του πληρώματος

Στον τόπο του αεροπορικού δυστυχήματος έφθασε ομάδα ανακριτών, ελήφθησαν δείγματα του καυσίμου, κατασχέθηκαν το σχέδιο πτήσης και τα σχετικά έγγραφα της εταιρείας στην οποία ανήκε το αεροσκάφος, ενώ λαμβάνονται καταθέσεις από μάρτυρες του συμβάντος.

Το ρωσικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο τις υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών, μετέδωσε ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αιτία της συντριβής του αεροσκάφους ήταν το λάθος του πληρώματος σε συνθήκες κακής ορατότητας.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών τόνισαν ότι το πλήρωμα δεν είχε αναφέρει κάποια τεχνικά προβλήματα στο αεροσκάφος και πως πριν από την αναχώρησή του το αεροσκάφος είχε ελεγχθεί.

Το αεροσκάφος συνετρίβη σε βραχώδη περιοχή, και τα συντρίμμια του διασκορπίστηκαν στην Οχοτσκική Θάλασσα, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την κωμόπολη Παλάνα, όπου κατευθυνόταν.

Wreckage of missing Antonov-26 aircraft found in Kamchatka

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ