Κοσμος

Η παραλλαγή Δέλτα αντιπροσωπεύει το 20% των κρουσμάτων στη Γαλλία

Παρατηρήθηκε αύξηση 10% σε μια εβδομάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ενβόλιο Covid-19 © EPA/HOTLI SIMANJUNTAK
Η παραλλαγή Δέλτα στη Γαλλία αποτελεί πλέον το 20% των κρουσμάτων του κορωνοϊού © EPA/HOTLI SIMANJUNTAK

Η παραλλαγή Δέλτα στη Γαλλία αποτελεί πλέον το 20% των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Το 20% των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Γαλλία οφείλεται στην παραλλαγή Δέλτα, δήλωσε στο ραδιοσταθμό France Info ο γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, τη στιγμή που την προηγούμενη εβδομάδα αντιπροσώπευε το 9-10% των κρουσμάτων. «Η παραλλαγή Δέλτα αναλογεί τώρα σε περίπου 20% των νέων κρουσμάτων. Το μερίδιό της συνεχίζει να αυξάνεται σε ποσοστό, όχι σε απόλυτους όρους, καθώς ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται», δήλωσε ο Βεράν.

Η αύξηση της τάξεως του 10% που παρατηρήθηκε σε 7 μέρες, ανησυχεί ιδιαίτερα τους Γάλλους επιδημιολόγους καθώς τείνει να κυριαρχήσει. «Η παραλλαγή Δέλτα σταδιακά γίνεται κυρίαρχη, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες στον κόσμο, καθώς είναι περισσότερο μεταδοτική», δήλωσε ο Βεράν.

Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα πως τα νέα κρούσματα Covid-19, που προκαλούνται από την παραλλαγή Δέλτα, έχουν υπερδιπλασιαστεί μέσα σε μία εβδομάδα, ενώ η διάδοση της παραλλαγής αυτής σε όλο τον κόσμο έχει οδηγήσει μερικές χώρες να επιβάλουν εκ νέου περιορισμούς στα ταξίδια.

Η χώρα η οποία πλήττεται περισσότερο από την παραλλαγή Δέλτα είναι η Βρετανία όπου το νέο στέλεχος έχει κυριαρχήσει, η αντικαθιστώντας την παραλλαγή Αλφα που εντοπίστηκε πρώτη φορά στο Κεντ στη Νοτιοανατολική Αγγλία. Παράλληλα, φαίνεται να αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε Πορτογαλία και Ρωσία, ενώ στο Ισραήλ τα κρούσματα έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο από την 5η Μαΐου με την χώρα να επαναφέρει την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους κλειστούς δημόσιους χώρους.

Στο Ισραήλ, μάλιστα, οι μισοί ενήλικες που προσβλήθηκαν με το νέο στέλεχος ήταν πλήρως εμβολιασμένοι με το εμβόλιο της εταιρείας Pfizer.

Στον απόηχο των νέων εξελίξεων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι  συστήνει και για τους πλήρως εμβολιασμένους τη χρήση μάσκας και την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, όπως η κοινωνική απομόνωση, η αποφυγή του συνωστισμού και η υγιεινή των χεριών.

Ωστόσο, η νέα παραλλαγή Δέλτα, απειλεί κυρίως όσους δεν έχουν εμβολιαστή κατά της Covid-19. «Θέλουμε πάνω από 80% εμβολιασμένους και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα δούμε μεγάλη διαφορά», εκτιμάει ο ερευνητής – επικεφαλής του τμήματος εμβολίων του Εθνικού Ιδρύματος των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης. Οι εμβολιασμένοι, σύμφωνα με τον  διευθυντή ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκο Καπραβέλο, μπορεί να νοσούν «αλλά δεν σέρνονται στα νοσοκομεία»,όπως  λέει χαρακτηριστικά.

H παραλλαγή Δέλτα έχει καταφέρει να «ξεκλειδώσει» το ανοσοποιητικό σύστημα νέων ατόμων και παιδιών με συνέπεια να προσβάλει τις πολύ νεαρές ηλικίες, όπως σημειώνει ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νικόλαος Τζανάκης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.