Κοσμος

Ζευγάρι ταξιδεύει και αναβιώνει σκηνές δημοφιλών ταινιών

Οι μοναδικές φωτογραφίες που έχουν τραβήξει

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η διάσημη σκηνή από το « La La Land»
Η διάσημη σκηνή από το « La La Land» © Instagram / secretfamousplaces

Ζευγάρι από την Γερμανία ταξιδεύει τον κόσμο και αναβιώνει κινηματογραφικές σκηνές γεμίζοντας σινεμά το Instagram.

Ο Robin Lachhein και η Judith Schneider είναι μαζί εδώ και 11 χρόνια. Το 2014 αποφάσισαν να δώσουν άλλο «χρώμα» στις κοινές τους διακοπές και να ταξιδέψουν ανά τον κόσμο έχοντας ένα θέμα. Γρήγορα επέλεξαν να αναβιώσουν κινηματογραφικές σκηνές από αγαπημένες και δημοφιλείς ταινίες, χωρίς να περιμένουν ότι θα δέχονταν συγχαρητήρια ακόμη και από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές των ταινιών για την πιστή απεικόνιση. Πλέον, όποιος επισκεφτεί το προφίλ τους στο Instagram απλά «κολλάει». 

Το νεαρό ζευγάρι από την Φρανκφούρτη της Γερμανίας έχει ήδη αναβιώσει 100 σκηνές ταινιών και παρότι ο κορωνοϊός τούς χάλασε κάπως τα σχέδια, ετοιμάζονται για νέα ταξίδια. Στο προφίλ στο Instagram, το οποίο διατηρούν από το 2018, θα βρει κανείς σκηνές από τις ταινίες «Thelma and Louise», «Mission Impossible», «The Hunger Games», «Eat, pray, love», «The devil wears Prada», «Game of Thrones», αλλά και από το «Downton Abbey». 

 



 

«Πρώτα σκεφτήκαμε ότι θέλουμε να βγάλουμε μερικές φωτογραφίες για το σαλόνι μας. Όταν έρχονταν φίλοι μας στο σπίτι νόμισαν ότι έχουμε κάνει photoshop και εκστασιάστηκαν όταν έμαθαν ότι είχαμε ταξιδέψει σε όλα αυτά τα μέρη και είχαμε βρει την αντίστοιχη γωνία στο μέρος όπου γυρίστηκαν οι διάφορες σκηνές», λέει το ζευγάρι στο CNN. Πλέον, στο Instagram βλέπουν τις φωτογραφίες τους περισσότεροι από 40.000 ακόλουθοί τους. 

«Την πρώτη φορά που επιχειρήσαμε να αναβιώσουμε κινηματογραφική σκηνή, το 2014, ήταν να γυρίσουμε στιγμιότυπο από το «Mission Impossible». Είχαμε βρει την κατάλληλη γωνία, ωστόσο, αναγκαστήκαμε να τα παρατήσουμε όταν έπιασε δυνατή βροχή. Πήγαμε για να κάνουμε τη λήψη την επόμενη ημέρα», λένε ο Robin και η Judith. Όπως εξηγούν, η έρευνα που κάνουν πριν μεταβούν στο σημείο δεν είναι εύκολη, ενώ ο προορισμός τους δεν καθορίζεται από τη σκηνή που θέλουν να αναβιώσουν. Πρώτα επιλέγουν τη χώρα ή την πόλη και έπειτα προχωρούν στην αναζήτηση της λήψης. «Κάνουμε μεγάλη έρευνα στα Google Maps, αλλά και επιτόπια. Πολλές φορές μάς έχουν βοηθήσει ντόπιοι, που είναι περήφανοι για τα γυρίσματα που έγιναν στον τόπο τους». 



 

Πολλοί αναρωτιούνται πώς γίνεται να ταξιδεύουν συνεχώς και να βρίσκουν τα ίδια ρούχα με τα κουστούμια των ταινιών. Οι ίδιοι ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν χρηματοδότες και ότι κάνουν είναι από δικούς τους πόρους. Άλλωστε, δηλώνουν ότι δεν βιοπορίζονται από αυτό και δεν βγάζουν χρήματα από τις φωτογραφίες τους. Είναι και οι δύο εργαζόμενοι σε πλήρες ωράριο και καταφέρνουν στις άδειες τους να πάνε ταξίδια και να βγάλουν τις μοναδικές φωτογραφίες τους, παίρνοντας ρούχα από αυτά που έχουν ήδη στη ντουλάπα τους ή ζητώντας από φίλους και γνωστούς τους να τους δανείσουν. 

Μία από τις πιο δημοφιλείς αναρτήσεις τους είναι η αναβίωση της σκηνής από το «Forest Camp» στο Monument Valley, όπου μία ομάδα ταξιδιωτών που βρήκαν στο διάβα τους, μπήκε στο φόντο της λήψης τους. 

 

 

Με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ