- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρετανία: Ελλάδα και Κύπρος εκτός νέας πράσινης λίστας από 30/6
«Δυσπρόσιτες» για τους Βρετανούς οι πορτοκαλί χώρες
Από τις 30 Ιουνίου σε εφαρμογή η νέα ταξιδιωτική οδηγία στη Βρετανία – πράσινο φως σε 16 επιπλέον τουριστικούς προορισμούς - Ελλάδα και Κύπρος παραμένουν εκτός
Η βρετανική κυβέρνηση επέκτεινε τελικά την πολυπόθητη για τον τουρισμό «πράσινη» λίστα της. Ωστόσο και σε αυτή την ανανέωση παρέμειναν εκτός η Ελλάδα και η Κύπρος. Από την Τετάρτη 4:00 τα ξημερώματα ώρα Αγγλίας οι Βρετανοί δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα δέκα ημερών γυρνώντας από 16 επιπλέον τουριστικούς προορισμούς. Ουσιαστικά, στην ανανέωση της πράσινης λίστας η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που μπήκε είναι η Μάλτα, ενώ οι περισσότεροι νέοι «πράσινοι» προορισμοί είναι νησιά και νησιωτικά συμπλέγματα σε όλο τον κόσμο όπως Ίμπιζα, Μπαρμπέιντος και Βερμούδες.
Ο τουριστικός κλάδος, αν και καλωσόρισε την επέκταση της πράσινης λίστας, θεωρεί ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης «δεν είναι αρκετές» ώστε να σώσουν αυτό το καλοκαίρι. Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet, Γκάρι Γούιλσον αναρωτήθηκε γιατί δεν εφαρμόστηκε η ίδια πρακτική επιλογής νησιών και για τα ελληνικά νησιά, όπου τα επίπεδα των εμβολιασμών είναι υψηλά.
«Δυσπρόσιτες» για τους Βρετανούς οι πορτοκαλί χώρες
Το βασικό θέμα που προκύπτει για τον κλάδο, που χάνει πολλά δισεκατομμύρια λίρες από ακυρώσεις πτήσεων την τελευταία στιγμή, είναι ότι οι χώρες που βρίσκονται στη «πορτοκαλί» λίστα όπως η Ελλάδα, είναι πιο «δυσπρόσιτες» για τους βρετανούς τουρίστες, καθώς κατά την επιστροφή τους πρέπει να κάνουν δεκαήμερη καραντίνα, αλλά και να υποβληθούν σε δυο επιπλέον PCR tests.
Μέχρι αυτή τη στιγμή κανένας από τον τουριστικό κλάδο δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί αυτή τη διαδικασία δεν μπορούν να την αποφύγουν ούτε οι πλήρως εμβολιασμένοι. Με μία λέξη η κυβέρνηση Τζόνσον απαντά σε όλα τα ερωτήματα: «αργότερα».
Το «αργότερα» όμως είναι αρκετό; Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ήδη κάλεσε τα ευρωπαϊκά κράτη να ζητούν από τους βρετανούς τουρίστες να υποβάλλονται σε καραντίνα υπό το φόβο εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα. Ο βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς σήμερα το πρωί σε συνέντευξή του επέμεινε ότι οι βρετανοί τουρίστες «δεν θα αντιμετωπίσουν απαγόρευση ταξιδιών από την ΕΕ».
Από την Τετάρτη 30 Ιουνίου, όπου και θα μπει σε εφαρμογή η νέα ταξιδιωτική οδηγία, η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι πολλές από τις χώρες της πράσινης λίστας θα βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση και ότι μπορεί να μεταπηδήσουν σε ανύποπτο χρόνο στην πορτοκαλί. Η επόμενη κυβερνητική ανανέωση του σχεδίου «φωτεινός σηματοδότης» θα γίνει σε τρεις εβδομάδες.
ΠΗΓΗ: Deutsche Welle
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός προτείνει τετ α τετ στο Μπερεχόβε, με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων
Οι ήχοι κάτω από το όριο της ανθρώπινης ακοής κάνουν κάποιους χώρους ιδιαίτερα τρομακτικούς
Η Τεχεράνη σταματά τις εξαγωγές χάλυβα - Πλήγμα στη βιομηχανία μετά από επιδρομές
Είχαν διακινήσει και υλικό παιδικής πορνογραφίας
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Ελεύθερος μετά από έξι χρόνια στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Μινσκ και Βαρσοβίας
Οργή με δηλώσεις της Μελίσα Άιζακ που υποτιμούν το γυναικείο φύλο
Τεράστιο πλήγμα στο πετρελαϊκό καρτέλ
Τα 80 ζώα θα μεταφερθούν στον ζωολογικό κήπο Βαντάρα, στο ινδικό κρατίδιο Γκουτζαράτ
Το ποσό αυτό πιθανότατα είναι υποτιμημένο, επειδή δεν περιλαμβάνει τις επιπτώσεις του πληθωρισμού
Οι μοναχοί επέστρεφαν από διακοπές στην Ταϊλάνδη μεταφέροντας τα ναρκωτικά σε κρύπτες στις αποσκευές τους
Μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές και αντιπολιτευόμενοι
Τα 5 «καμπανάκια» για το μέλλον της Συμμαχίας
Η οργάνωση απορρίπτει τους πολιτικούς συμβιβασμούς που οδήγησαν στη Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής
Ξεκίνησε η δίκη για την τρομοκρατική απειλή που οδήγησε στην ακύρωση εμφανίσεων στη Βιέννη
Ο Τραμπ ζητάει την απόλυση του παρουσιαστή από το ABC
Νεαρή βρετανίδα επιχείρησε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πρόωρης εμμηνόπαυσης και έζησε έναν εφιάλτη
Πάνω από 600 εργαζόμενοι αντιτίθενται στην παροχή ΤΝ στον αμερικανικό στρατό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.