Κοσμος

Ροζ σκάνδαλο στη Βρετανία: Τα φιλιά του Χάνκοκ με σύμβουλό του

«Αποδέχομαι ότι παραβίασα τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης», δήλωσε ο υπ. Υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η φωτογραφία που δημοσίευσε η The Sun στο εξώφυλλό της
Η φωτογραφία που δημοσίευσε η The Sun στο εξώφυλλό της © Twitter / The Sun

Ματ Χάνκοκ: Σάλος στη Βρετανία για το ροζ σκάνδαλο του υπουργού Υγείας - Οι φωτογραφίες με τα φιλιά που αντάλλαξε με τη σύμβουλό του.

Ροζ σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στη Βρετανία μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών από την The Sun στις οποίες ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, εικονίζεται να φιλά και να αγκαλιάζει τη σύμβουλό του μέσα στο γραφείο του. 

Λίγη ώρα μετά το σάλο που προκάλεσε το δημοσίευμα και ενώ η αντιπολίτευση ζητά ήδη την αποπομπή του από τη πλέον νευραλγική θέση, ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, ζήτησε συγγνώμη και αποδέχθηκε ότι παραβίασε τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, σημειώνοντας: «Αποδέχομαι ότι παραβίασα τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης υπό τις συνθήκες αυτές. Απογοήτευσα ανθρώπους και λυπάμαι πολύ. Παραμένω προσηλωμένος στο έργο μου για να βγάλω την χώρα από την πανδημία αυτή, και θα ήμουν ευγνώμων για την επίδειξη διακριτικότητας για την οικογένειά μου σε αυτήν την προσωπική υπόθεση».

Hancock admits breaking social distancing rules with aide

thesun.jpg

Αυτό είναι το ένα μόλις σκέλος της υπόθεσης, που ασφαλώς έχει γίνει πρώτο θέμα στη Βρετανία, μιας και τόσο ο Ματ Χάνκοκ, όσο και η σύμβουλός του είναι παντρεμένοι. Ωστόσο, σάλος είχε ξεσπάσει και για τον διορισμό της Τζίνα Κολαντάντζελο, μιας και δημοσιεύματα ανέφεραν το 2020 ότι ο υπουργός δεν είχε δηλώσει τον διορισμό της ως όφειλε. Η Κολαντάντζελο αρχικά διορίστηκε στο Υπουργείο Υγείας σε θέση άμισθης συμβούλου και στη συνέχεια ως αμειβόμενης, μη εκτελεστικής διευθύντριας. Τότε η αντιπολίτευση είχε ζητήσει ο διορισμός της 43χρονης συμβούλου του υπουργού Υγείας να αρθεί, καθώς συνιστά παραβίαση κανόνων ή σύγκρουση συμφερόντων.

Η Τζίνα Κολαντάντζελο είναι μητέρα τριών παιδιών και διευθύντρια επικοινωνίας σε κατάστημα μόδας, που ίδρυσε ο σύζυγός της, Όλιβερ Τρες. Επίσης, είναι διευθύντρια και βασική μέτοχος σε εταιρεία lobbying. 

Τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι δεν πρόκειται ο Ματ Χάνκοκ να τοποθετηθεί σχετικά με το προσωπικό σκέλος των δημοσιευμάτων, δηλαδή για την παράνομη σχέση του με την Τζίνα Κολαντάντζελο. 

Lorraine Kelly slams Matt Hancock - married Health Secretary pictured snogging aide Gina Coladangelo

Ο Μπόρις Τζόνσον αποδέχεται τη συγγνώμη του Ματ Χάνκοκ 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον αποδέχθηκε τη συγγνώμη του υπουργού Υγείας, Ματ Χάνκοκ. Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού δήλωσε ότι ο Τζόνσον τού έχει απόλυτη εμπιστοσύνη.

«Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε τη συγγνώμη του υπουργού Υγείας και θεωρεί το θέμα λήξαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος. Ερωτηθείς εάν ο Τζόνσον έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Χάνκοκ, ο εκπρόσωπος απάντησε: «Ναι».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ