Κοσμος

Οι πρώτες εικόνες μετά τον ισχυρό σεισμό στο Περού (βίντεο)

Ο Εγκέλαδος «ταρακούνησε» την πρωτεύουσα, Λίμα - 6 Ρίχτερ η δόνηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προϊόντα έπεσαν από τα ράφια σε σούπερ μάρκετ στο Περού μετά τον σεισμό
Προϊόντα έπεσαν από τα ράφια σε σούπερ μάρκετ στο Περού μετά τον σεισμό © YouTube

Η στιγμή που ο ισχυρός σεισμός χτύπησε το Περού, με τις πρώτες εικόνες να ανεβαίνουν στα social media μετά τη δόνηση των 6 Ρίχτερ.

Έντρομοι από τα σπίτια τους βγήκαν οι κάτοικοι στην πρωτεύουσα του Περού, καθώς σημειώθηκε ισχυρός σεισμός.

Η σεισμική δόνηση, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο στον Ειρηνικό, 33 χιλιόμετρα από την παραθαλάσσια περιοχή Μάλα (σ.σ. περίπου 100 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, Λίμα). Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές υλικές ζημιές ή θύματα.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες που δείχνουν τη στιγμή του σεισμού, όπως την κατέγραψε η κάμερα σε τηλεοπτικό στούντιο. Αρχικά, το Εθνικό Σεισμολογικό Κέντρο του Περού εκτίμησε πως ο σεισμός που σημειώθηκε στις 21.54 το βράδυ της Τρίτης, τοπική ώρα (05.54, ώρα Ελλάδας), ήταν 5,8 Ρίχτερ. Η περουβιανή υδρογραφική υπηρεσία απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να υπάρξει τσουνάμι.

«Ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός, ταρακούνησε όλο το σπίτι, αναγκάστηκα να βγω έξω» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Χούλια Λάσαρο Ροδρίγκες, 60 ετών, κάτοικος στη Λίμα.

Στην Κόστα Βέρδε («Πράσινη Ακτή»), αναφέρθηκαν πτώσεις βράχων από ύψος 80 μέτρων, μετέδωσε το περουβιανό τηλεοπτικό δίκτυο Canal N.

Fuerte sismo en Lima Peru todos los detalles aquí  5.8 /Strong earthquake  Peru all details here 5.8

Το Περού και το «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» - Συχνοί οι δυνατοί σεισμοί

Το Περού πλήττεται κάθε χρόνο από τουλάχιστον 30 σεισμούς που γίνονται αισθητοί από τον πληθυσμό, καθώς βρίσκεται πάνω στο λεγόμενο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» στον Ειρηνικό Ωκεανό -περιοχή με έντονη ηφαιστειακή και σεισμική δραστηριότητα λόγω των μετακινήσεων τεκτονικών πλακών, κατά μήκος των δυτικών ακτών της αμερικανικής ηπείρου.

Δυνατός σεισμός στο Περού έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα, Λίμα - Ο χάρτης με το επίκεντρο της δόνησης
Δυνατός σεισμός στο Περού έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα, Λίμα - Ο χάρτης με το επίκεντρο της δόνησης © EPA

Ο σεισμός σημειώθηκε την ώρα που επικρατεί πολιτικός αναβρασμός καθώς δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη το επίσημο αποτέλεσμα για τον δεύτερο γύρο στις προεδρικές εκλογές του Περού της 6ης Ιουνίου.

Watch: Jamal Khashoggi enters the Saudi consulate

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ