Κοσμος

Η παραλλαγή «Δέλτα» απειλεί τη γενική ανοσία στη Γερμανία

«Πρέπει να προχωρήσουν με γρήγορο ρυθμό οι εμβολιασμοί»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βερολίνο©Unsplash/ Claudio Schwarz
Η παραλλαγή «Δέλτα» του νέου κορωνοϊού μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην εκστρατεία ανοσοποίηση ατη Γερμανία©Unsplash/ Claudio Schwarz

Η παραλλαγή «Δέλτα» του νέου κορωνοϊού μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην εκστρατεία ανοσοποίησης στη Γερμανία.

Η παραλλαγή «Δέλτα» του βασικού στελέχους του νέου κορωνοϊού μπορεί να θέσει υπό αμφισβήτηση την επιτυχία της εκστρατείας ανοσοποίησης, προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, τονίζοντας την ανάγκη να προχωρήσουν με γρήγορο ρυθμό οι εμβολιασμοί

Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον μία δόση εμβολίου έχει χορηγηθεί στο 50,1% του πληθυσμού στην Γερμανία, ενώ πλήρως εμβολιασμένο είναι το 29,6%, δήλωσε.

«Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει ο εμβολιασμός, λόγω των νέων παραλλαγών», τόνισε ο κ. Σπαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην παραλλαγή «Δέλτα», η οποία, όπως είπε, ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς. Το θέμα δεν είναι, σημείωσε, αν αυτή η παραλλαγή μπορεί να επικρατήσει της παραλλαγής Β.1.1.7, αλλά το πόσο γρήγορα και υπό ποιες προϋποθέσεις θα συμβεί αυτό.

Μέχρι τώρα, στην Γερμανία η συγκεκριμένη παραλλαγή εντοπίζεται στο 6% των κρουσμάτων κορωνοϊού, δεν έχει δηλαδή «μεγάλο ρόλο», διευκρίνισε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ, στην ίδια συνέντευξη Τύπου, αλλά αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων. «Πρέπει να παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή και να προσέρχονται για εμβολιασμό.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Jens Spahn©Twitter
Ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Jens Spahn©Twitter

«Ας μην διακινδυνεύσουμε τις μέχρι τώρα επιτυχίες μας και την ελευθερία που κερδίσαμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βίλερ και συνέστησε οι κανόνες υγιεινής (αποστάσεις, προστατευτικές μάσκες, απολύμανση χεριών) να εξακολουθήσουν να ισχύουν «μέχρι να μπορούν να εμβολιαστούν όλοι όσοι το επιθυμούν, δηλαδή μέχρι το φθινόπωρο, οπότε και θα αξιολογήσουμε εκ νέου την κατάσταση». Ο κ. Σπαν από την πλευρά του πρόσθεσε ότι αυτό θα είναι εφικτό εντός των προσεχών εβδομάδων.

Ο κ. Βίλερ τάχθηκε ακόμη κατά της πλήρους κατάργησης της υποχρέωσης για χρήση προστατευτικής μάσκας. Σε εξωτερικό χώρο, εξήγησε, μπορεί κανείς να μη φορά μάσκα εφόσον τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου, αλλά στους εσωτερικούς χώρους η μάσκα είναι απολύτως απαραίτητη, ιδίως στα μαζικά μέσα μεταφοράς, στους χώρους εργασίας και εν μέρει και στα σχολεία, τόνισε. «Όσο περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν μάσκες σε αυτές τις περιπτώσεις, τόσο καλύτερα θα προστατευόμαστε όλοι. Η προστασία των άλλων, η οποία βασίζεται στην αλληλεγγύη, καθίσταται έτσι και αυτοπροστασία», κατέληξε.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ