Κοσμος

Κριστιάν Αμανπούρ: «Διαγνώστηκα με καρκίνο στις ωοθήκες»

Η επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου και οι χημειοθεραπείες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η διάσημη δημοσιογράφος Christiane Amanpour
Η διάσημη δημοσιογράφος Christiane Amanpour

Η Κριστιάν Αμανπούρ (Christiane Amanpour) μιλά για τη δύσκολη μάχη της με τον καρκίνο, μετά τη διάγνωση όγκου στις ωοθήκες και στέλνει μήνυμα στις γυναίκες.

Μεγάλη μάχη για την υγεία της δίνει η Κριστιάν Αμανπούρ (Christiane Amanpour), η διάσημη Ιρανοβρετανή δημοσιογράφος στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 διαγνώστηκε με καρκίνο στις ωοθήκες και θα υποβληθεί σε πολύμηνη χημειοθεραπεία.

«Τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες βίωσα πολλά σκαμπανεβάσματα επειδή, όπως εκατομμύρια άλλες γυναίκες σε όλον τον κόσμο, διαγνώστηκα με καρκίνο στις ωοθήκες», αποκάλυψε η 63χρονη δημοσιογράφος.

Στη συνέχεια γνωστοποίησε ότι υποβλήθηκε με επιτυχία σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου, επισημαίνοντας ότι θα ακολουθήσουν «πολλοί μήνες χημειοθεραπείας».

«Έχω εμπιστοσύνη στο μέλλον» ανέφερε η δημοσιογράφος. Και πρόσθεσε: «Έχω την τύχη να έχω ασφάλεια απίστευτους γιατρούς που με φροντίζουν και φυσικά τον εκπληκτικό NHS (σ.σ. βρετανικό ΕΣΥ)».

Η Κριστιάν Αμανπούρ δεν διευκρίνισε αν θα μείνει μακριά από τα τηλεοπτικά πλατό κατά τη διάρκεια αυτής της σοβαρής περιπέτειας με την υγεία της.

Κριστιάν Αμανπούρ: «Ακούστε το σώμα σας» - Το μήνυμα της δημοσιογράφου προς τις γυναίκες

Κατά τη διάρκεια της δήλωσής της εξήγησε ότι αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για την ασθένειά της, «κυρίως για να καλέσω όλες τις γυναίκες να υποβληθούν σε προληπτικές εξετάσεις», να ενημερωθούν για την ασθένεια, να «ακούν το σώμα τους» και «φυσικά, να φροντίζουν να μην παραβλέπονται οι θεμιτές ιατρικές ανησυχίες τους».

Ποια είναι η Κριστιάν Αμανπούρ - Ο Πόλεμος του Κόλπου και οι συνεντεύξεις με ηγέτες

Η Κριστιάν Αμανπούρ, που παρουσιάζει την ομώνυμη ειδησεογραφική εκπομπή στο CNN και είναι επικεφαλής της διεθνούς υπηρεσίας του δικτύου, έγινε παγκοσμίως γνωστή, όταν κάλυψε τον πόλεμο του Κόλπου, το 1991, μετά την εισβολή του Ιράκ στο Κουβέιτ.

Η Κριστιάν Αμανπούρ
Η Κριστιάν Αμανπούρ © EPA/JASON SZENES

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει πάρει συνεντεύξεις από δεκάδες ηγέτες και προσωπικότητες διεθνούς βεληνεκούς ενώ έχει κάνει πολλά ρεπορτάζ στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Σομαλία, τη Ρουάντα και τα Βαλκάνια.

The Iraq Invasion Archive-CNN-Arab reaction to invasion

Κατήγγειλε μεταξύ άλλων τη σφαγή των μουσουλμάνων της Βοσνίας, λέγοντας ότι «σε ορισμένες περιπτώσεις, πολύ απλά δεν μπορείς να παραμείνεις ουδέτερος: H ουδετερότητα ισοδυναμεί με συνενοχή».

Christiane Amanpour meets Ratko Mladic - the 'Butcher of Bosnia'

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ