Κοσμος

Ισπανία: Νεκρή στο βυθό της θάλασσας 6χρονη που είχε απαχθεί

Βασικός ύποπτος ο πατέρας της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 6χρονη και η αδελφή της αγνοούνταν από τις 27 Απριλίου
Η 6χρονη και η αδελφή της αγνοούνταν από τις 27 Απριλίου © Youtube / MundoNews

Ισπανία: 6χρονη βρέθηκε νεκρή μέσα σε αθλητικό σακίδιο στο βυθό της θάλασσας - Ποιος ο βασικός ύποπτος, έρευνες για την εύρεση της μικρότερης αδελφής της.

Συγκλονισμένη είναι η Ισπανία από την τραγική εξέλιξη στην αναζήτηση μιας 6χρονης που είχε απαχθεί από τον πατέρα της. Το κορίτσι βρέθηκε στο βυθό της θάλασσας της Τενερίφης, μέσα σε έναν αθλητικό σάκο.

Το άψυχο σώμα της Ολίβια βρισκόταν μέσα στο σακίδιο, το οποίο ήταν δεμένο σε μία άγκυρα. Οι αρχές αναζητούν ακόμη την ενός έτους αδελφή του κοριτσιού, Άννα, η οποία φέρεται να έχει απαχθεί και εκείνη από τον πατέρα τους, Τόμας. Τα δύο κορίτσια ήταν αγνοούμενα από τα τέλη Απριλίου Οι Ισπανοί διασώστες βρήκαν τη σακούλα δεμένη σε μια άγκυρα ένα χιλιόμετρο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ο πατέρας τους, ο Τόμας Γ., είναι ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της 6χρονης Ολίβιας και της ενός έτους Άννας. Τα δύο κορίτσια θεωρούνται αγνοούμενα από τα τέλη Απριλίου. Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρέθηκε το πτώμα της Ολίβια, εντοπίστηκε άδεια η βάρκα του πατέρα της.  «Το πτώμα είναι σε βάθος 1.000 μέτρων μέσα σε έναν αθλητικό σάκο δεμένο με άγκυρα. Δίπλα τους βρέθηκε ένας ακόμα άδειος αθλητικός σάκος», ανέφερε ανακοίνωση δικαστηρίου.

«Δεν μπορώ καν να φανταστώ τον πόνο της μητέρας της μικρής Άννας και της μικρής Ολίβιας, που εξαφανίστηκαν στην Τενερίφη, με τα τρομερά νέα που μόλις ακούσαμε», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πέδρο Σάντσεθ, στέλνοντας συλλυπητήριο μήνυμα στη μητέρα των δύο μικρών κοριτσιών. 

Ο 37χρονος πατέρας των δύο κοριτσιών και βασικός ύποπτος, Αντόνιο Τζιμένο, εξαφανίστηκε στις 27 Απριλίου, από το σπίτι τους στην Τενερίφη και έκτοτε αγνοούνταν τα ίχνη του.

Στην Ισπανία 39 ανήλικα δολοφονήθηκαν από τον πατέρα ή τον σύντροφο, νυν ή πρώην, της μητέρας τους από το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης για τα εγκλήματα με βάση το φύλο.

Το βράδυ της Παρασκευής (12/6) χιλιάδες γυναίκες βγήκαν στους δρόμους της Ισπανίας, διαμαρτυρόμενες για τις δολοφονίες παιδιών από πατέρα ή σύντροφο τής μητέρας τους. 

Women Protest in Spain after body of missing girl found

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ