- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στη φυλακή για 4 μήνες ο άνδρας που χαστούκισε τον Μακρόν
Τι δήλωσε στο δικαστήριο ο 28χρονος - Γιατί το έκανε
Ποινή 18 μηνών, εκ των οποίων οι 4 στη φυλακή, επέβαλε το δικαστήριο στον 28χρονο άνδρα που χαστούκισε τον Εμανουέλ Μακρόν.
Ποινή φυλάκισης 18 μηνών, εκ των οποίων οι 4 θα εκτιθούν στη φυλακή, επιβλήθηκε στον πολίτη που χαστούκισε τον Μακρόν μπροστά στις κάμερες.
Το βίντεο με το χαστούκι στον Μακρόν συνεχίζει να κάνει τον γύρο των social media. Η συγκεκριμένη επίθεση καταδικάστηκε από σύσσωμη τη γαλλική πολιτική σκηνή.
Το συμβάν εκτυλίχθηκε κατά την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην περιοχή Ντρομ, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Γαλλίας. Την ώρα που ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα αναφορικά με το ποιος είναι ο άνδρας που χαστούκισε τον Μακρόν, το δικαστήριο επέβαλε την ποινή των 18 μηνών, εκ των οποίων οι 14 με αναστολή.
Ο δράστης της επίθεσης στον Γάλλο πρόεδρο είναι ο 28χρονος Νταμιέν Ταρέλ (Damien Tarel), λάτρης των μεσαιωνικών πολεμικών τεχνών και μέλος στα «Κίτρινα Γιλέκα» -το κίνημα που πραγματοποίησε πολύμηνες διαδηλώσεις, ζητώντας αυξήσεις μισθών και συντάξεων, μεγαλύτερη κοινωνική πρόνοια για τις «ευάλωτες» ομάδες του πληθυσμού και «πάγωμα» των αυξήσεων στα καύσιμα μεταξύ άλλων.
Τι δήλωσε στο δικαστήριο ο άνδρας που χαστούκισε τον Μακρόν
Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ο 28χρονος εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστή, με το ίδιο πράσινο μπλουζάκι που φορούσε την ημέρα που χαστούκισε τον Μακρόν.
Στην ερώτηση γιατί έριξε χαστούκι στον Γάλλο πρόεδρο, απάντησε ότι σκόπευε να κάνει κάτι που θα τραβήξει την προσοχή. Είχε εξετάσει, μάλιστα, να πετάξει ένα αβγό ή μια τάρτα, ωστόσο -όπως ξεκαθάρισε- δεν είχε σχεδιάσει να τον χαστουκίσει. «Όταν αντίκρισα αυτό το φιλικό, ψεύτικο ύφος του, αισθάνθηκα αηδία» ανέφερε στο δικαστήριο και υποστήριξε ότι ο Μακρόν προσωποποιεί την παρακμή.
«Montjoie Saint-Denis!» - Τι σημαίνει η φράση που είπε ο 28χρονος που χαστούκισε τον Μακρόν
Η φράση «Montjoie Saint-Denis!» είναι μια μεσαιωνική πολεμική ιαχή που χρησιμοποιούσαν τα γαλλικά στρατεύματα, όταν ακόμα η Γαλλία είχε βασιλιά.
Η συγκεκριμένη ιαχή διατηρήθηκε και κατά τη Γαλλική Επανάσταση. Το γαλλικό δίκτυο «BFM TV» μετέδωσε ότι η φράση αυτή χρησιμοποιήθηκε το πρόσφατο παρελθόν από ακροδεξιές ομάδες.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών
Τα υπέρ και τα κατά των σκανδιναβικών σχολικών προγραμμάτων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως ένα έτος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.