Κοσμος

Παγοθραυστικό έσωσε σκυλάκι στη Σιβηρία (video)

Περιφερόταν για μία εβδομάδα στο κρύο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διάσωση σκύλου
Διάσωση σκύλου © YouTube/ Inside Edition

Παγοθραυστικό έσωσε σκύλο που χάθηκε στους πάγους στη Βορειοδυτική Σιβηρία.

Ένα λευκό σκυλάκι, που περιφερόταν για μία εβδομάδα στο ψύχος εντόπισε το πλήρωμα παγοθραυστικού στη Βορειοδυτική Σιβηρία της Ρωσίας. Το σκυλάκι εντοπίστηκε πεινασμένο και αδύναμο στους πάγους που καλύπτουν τη θάλασσα και, ενώ στην αρχή ήταν διστακτικό απέναντι στο πλήρωμα του παγοθραυστικού, ξεπέρασε την επιφυλακτικότητά του και ανέβηκε στο κατάστρωμα

Σύντομα μεταφέρθηκε πίσω στο σπίτι του, όπου η οκογένεια του αναζητούσε. Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του σκύλου, Σβετλάνα Τσερεσνιάβα, το ζώο χάθηκε όταν η πόρτα του σπιτιού δεν είχε κλείσει καλά, με αποτέλεσμα αυτό να βγει στον δρόμο.

Icebreaker Rescues Puppy Stranded on Iceberg


«Όταν μου έδειξαν το βίντεο, κοίταξα [τον σκύλο] και στην αρχή δεν την αναγνώρισα. Φαινόταν τόσο δυστυχισμένη, καλυμμένη ολόκληρη με πάγο, δεν περπατούσε καλά, γιατί είχε τρυπήσει τα ποδαράκια της, γιατί ο πάγος ήταν αιχμηρός και τραυμάτισε τις πατούσες της. Ζήτησα από την Gazprom να μας φέρει με κάποιον τρόπο πίσω το σκυλί μας», ανέφερε η Σβετλάνα.

«Εξετάσαμε τις δυνατότητες να σηκώσουμε ένα ζώο από την επιφάνεια του πάγου. Τοποθετήσαμε μια σκάλα πυρκαγιάς, με την οποία ο σκύλος ανέβηκε στο πλοίο από μόνος του. Έπειτα επικοινωνήσαμε με τους ντόπιους, βρήκαμε τον ιδιοκτήτη και μερικές ώρες αργότερα το ζώο επέστρεψε με ασφάλεια στο χωριό, στους ευτυχείς ιδιοκτήτες του, με τη βοήθεια ενός χόβερκραφτ» ανέφερε ο Γεβγκένι Ναγκίμπιν, βοηθός καπετάνιου του παγοθραυστικού «Αλεξάντερ Σάνικοφ».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ