Κοσμος

3 άνθρωποι πέθαναν από πυρκαγιά που προκλήθηκε από αναπνευστήρα

Η φωτιά ξέσπασε σε νοσοκομείο της Ρωσίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ambulanve-in-rusia.jpg

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε νοσοκομείο της Ρωσίας από πυρκαγιά που προκλήθηκε από ελαττωματικό αναπνευστήρα.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 10 υπέστησαν εγκαύματα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο με ασθενείς που νοσηλεύονται με Covid-19, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Η αιτία της πυρκαγιάς ήταν ένας ελαττωματικός αναπνευστήρας

Σύμφωνα με δήλωση του τοπικού τμήματος της Ερευνητικής Επιτροπής, η πυρκαγιά ξέσπασε την Τετάρτη στη μονάδα εντατικής θεραπείας ενός κρατικού νοσοκομείου στο Ryazan, 200 χιλιόμετρα (120 μίλια) νοτιοανατολικά της Μόσχας, περίπου στις 3:30 π.μ. τοπική ώρα.

Κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς στον θάλαμο βρισκόντουσαν 10 γιατροί και 36 ασθενείς ενώ στην κατάσβεσή της συμμετείχαν 60 άτομα και 19 πυροσβεστικά όπως και 45 άτομα και 14 οχήματα από το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. 

«Σε έναν από τους θαλάμους της μονάδας εντατικής θεραπείας υπήρχε ένας ασθενής σε σοβαρή κατάσταση σε αναπνευστήρα» δήλωσε ο κυβερνήτης Νικολάι Λιουμπίμοφ στην κρατική τηλεόραση. «Προφανώς, ο αναπνευστήρας πήρε φωτιά», είπε και πρόσθεσε πως ήταν κινεζικής καταγωγής και όχι κατάλληλος για χρήση στη Ρωσία. 

Το κρατικό ειδησεογραφικό κανάλι Rossiya 24 ανέφερε ότι μία από τις νοσοκόμες του νοσοκομείου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με εγκαύματα που έπληξαν το 70% του σώματός της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι αντίστοιχο αφού, σύμφωνα με τους Times της Μόσχας, αρκετοί άνθρωποι πέθαναν τον Μάιο του 2020 σε πυρκαγιές σε νοσοκομεία της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης εξαιτίας ελαττωματικών αναπνευστήρων που πυροδότησαν πυρκαγιές.

Ο αναπνευστήρας που ανεφλέγη είναι μάρκας Prunus Boaray 5000D, κινεζικής παραγωγής. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ