Κοσμος

Τι θα συζητήσει ο Τζο Μπάιντεν με τον Ερντογάν στη συνάντησή τους

Η ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καλοκαίρι 2016: Ο Τζο Μπάιντεν (αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στην κυβέρνηση Ομπάμα) συναντά τον Ερντογάν στην Άγκυρα
Καλοκαίρι 2016: Ο Τζο Μπάιντεν (αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στην κυβέρνηση Ομπάμα) συναντά τον Ερντογάν στην Άγκυρα © EPA/TURKISH PRESIDENTIAL PRESS OFFICE

Γεμάτη η ατζέντα στην προγραμματισμένη συνάντηση Τζο Μπάιντεν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες, στις 14 Ιουνίου, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Στο πρώτο του ταξίδι στην Ευρώπη ο Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον Ερντογάν μεταξύ άλλων.

Στη μίνι περιοδεία του ο Αμερικανός πρόεδρος θα συμμετάσχει στη σύνοδο της G7, του ΝΑΤΟ και τη σύνοδο ΕΕ-ΗΠΑ στις Βρυξέλλες, προτού αναχωρήσει για την Ελβετία, για τις πρώτες απευθείας συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σημειώνεται ότι στις 13 Ιουνίου η βασίλισσα Ελισάβετ συναντά τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος γίνεται έτσι ο 13ος Αμερικανός πρόεδρος που έχει τετ α τετ μαζί της. Η συνάντηση Μπάιντεν με Ερντογάν είναι προγραμματισμένη στις 14 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Τζο Μπάιντεν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Το τετ α τετ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την επόμενη εβδομάδα θα έχει μια εκτεταμένη συζήτηση, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.

Η συζήτηση θα αφορά ζητήματα που περιλαμβάνουν την Ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία, το Αφγανιστάν, καθώς και τρόπους αντιμετώπισης διμερών διαφροών.

Σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Σάλιβαν είπε ακόμη ότι τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Ερντογάν, που γνωρίζουν ο ένας τον άλλον εδώ και πολλά χρόνια, ανυπομονούν να έχουν μια «πρακτική» ευκαιρία για μια ευρεία ανασκόπηση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ