Κοσμος

Sky Pool: Η πισίνα ύψους 35 μέτρων στο Λονδίνο με θέα τον ουρανό

Δεν προτείνεται σε υψοφοβικούς

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λονδίνο: Πισίνα ύψους 35 μετρών βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και έχει τραβήξει την προσοχή όλου του κόσμου
© Yourube/ BBC News

Η Sky Pool βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου, ανάμεσα σε δύο υπερπολυτελή κτίρια και από εκεί μπορείς να δεις ιστορικά σημεία της πόλης.

Οι τελευταίες μέρες που διανύουν οι κάτοικοι του Λονδίνου, είναι από τις πιο ζεστές που έχουν καταγραφεί την φετινή χρονιά. Αυτό δεν είναι πάρα πολύ σύνηθες όταν κάποιος αναφέρεται στην Βρετανία γενικότερα έτσι πολλοί Λονδρέζοι αναζήτησαν τρόπους να δροσιστούν. Ένας από αυτούς είναι μία νέα πισίνα που φτιάχτηκε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και δεν συστήνεται σε υψοφοβικούς καθώς εκτείνεται ανάμεσα από δύο υπερπολυτελή δεκαόροφα κτίρια. Από εκεί μπορείς να δεις πολλά ιστορικά σημεία της πόλης.


Η «Sky Pool» έχει τραβήξει τα βλέμματα πάρα πολλών ανά τον κόσμο. Άνοιξε τις πόρτες της στις 19 Μαΐου και μετράει ήδη έναν μήνα λειτουργίας. Είναι φτιαγμένη από πολυμερές, έχει μάκρος 24 μέτρα και τοποθετήθηκε σε ύψος 35 μέτρων. Ολόκληρη η κατασκευή ζυγίζει 60 τόνους και πέρασε από μία διαδικασία τρίων εβδομάδων ώστε να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται αυτή την στιγμή. Η εργασίες γύρω από την πισίνα κράτησαν 4 χρόνια και ένα εξάμηνο διήρκησε ο σχεδιασμός της. Το σχέδιο της είναι see-through και έτσι μπορεί κάποιος να δει τι συμβαίνει ακριβώς από κάτω του. 

Ο πρόεδρος της εταιρείας που βοήθησε στην κατασκευή της, Σέαν Μάλριαν, μίλησε στην New York Times και ανέφερε: «Η ίδεα μας φάνηκε εξαιρετική από την αρχή. Η τεχνολογία είναι η αιτία που έχουμε αυτή την πισίνα στο κέντρο του Λονδίνου και όταν κολυμπήσεις σε αυτή αισθάνεσαι πως επιπλέεις στον αέρα». 

Η περιοχή που βρίσκεται η «Sky Pool» είναι στο νοτιοδυτικό Λονδίνο και ονομάζεται Nine Elms Neighborhood. Σε εκείνο το σημείο η εταιρεία Ballymore Group αναδιαμορφώνει την περιοχή  Embassy Gardens και από αυτή μπορείς να δεις την Αμερικάνικη Πρεσβεία, τον Τάμεση και τον Λονδρέζικο ουρανό. Οι δημιουργοί του μιλάνε για την μεγαλύτερη πισίνα που μπορεί να βρει κάποιος σε τόσο ψηλό σημείο και απευθύνεται αποκλειστικά στους κατοίκους της περιοχής και τους φιλοξενούμενους τους που μπορούν να υποστηρίξουν τα έξοδα. Το τελευταίο έχει εγείρει και διαμαρτυρίες σχετικά με τον περιορισμό αριθμό ατόμων που μπορούν να κάνουν χρήση της. 

Η «Sky Pool» είναι μία πάρα πολύ καλή επιλογή να συνδυάσει κάποιος αξιοθέατα με μία ανάσα δροσιάς αλλά σίγουρα δεν συστήνεται για ανθρώπους που έχουν πρόβλημα με το ύψος. 

World's first 'floating' pool suspended between London tower blocks - BBC News

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ