Κοσμος

Ιταλία: Εξαφάνιση 18χρονης Πακιστανής- Τη δολοφόνησαν συγγενείς;

Η οικογένειά της έφυγε από τη χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καραμπινιέροι στην Ιταλία
Καραμπινιέροι στην Ιταλία © Pixabay / djedj

Ιταλία: Εξαφάνιση 18χρονης Πακιστανής και φόβοι ότι τη δολοφόνησαν συγγενείς της, επειδή δεν ήθελε να παντρευτεί τον ξάδελφό της.

Συγκλονίζει την Ιταλία η εξαφάνιση της 18χρονης Πακιστανής, Σαμάν Αμπάς, που ζούσε στη χώρα από το 2015 στα βόρεια της χώρας και είχε καταφέρει να ενταχθεί στη νέα σχολική και κοινωνική πραγματικότητα, παρά τις αντιρρήσεις που είχε εκφράσει η οικογένειά της.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, η νεαρή κοπέλα δεν ήθελε να παντρευτεί με «υποχρεωτικό γάμο» τον ξάδελφό της και οι αρχές είχαν αποφασίσει να βοηθήσουν στη Σαμάν, προκειμένου να μεταφερθεί σε προστατευόμενο χώρο διαμονής. Τα ίχνη της 18χρονης χάθηκαν πριν από τέσσερις εβδομάδας και οι γονείς της επέστρεψαν στην πατρίδα τους. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ιταλική δικαιοσύνη απέστειλε κλήση σε απολογία στον πατέρα της και ζήτησε την συνεργασία των δικαστικών του Πακιστάν. Μάλιστα, σήμερα έγινε γνωστό ότι συνελήφθη ένας ξάδερφος της δεκαοκτάχρονης, ο οποίος προσπαθούσε να μεταβεί οδικώς στην Ισπανία, από την Γαλλία. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία και απόκρυψη πτώματος. 

Οι εισαγγελείς του Ρέτζιο Εμίλια, θεωρούν ότι οι γονείς, ένας θείος και δυο ξαδέλφια της Σαμάν, την δολοφόνησαν για να την τιμωρήσουν, επειδή αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές τους και επέλεξε να ζει ως ελεύθερος και ανεξάρτητος άνθρωπος. «Δεν είναι αλήθεια, η Σαμάν είναι στο Βέλγιο και είναι καλά», απαντά ο πατέρας της απ' την πατρίδα του. 

Μέσα στις επόμενες ημέρες εκτιμάται ότι θα έχει διαλευκανθεί η υπόθεση από τις αρχές της Ιταλίας. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ