- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιταλία - Τελεφερίκ: Πώς είναι ο 5χρονος που ανασύρθηκε ζωντανός
Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του
Κερδίζει τη μάχη ο 5χρονος Έιταν που βγήκε ζωντανός από τα συντρίμμια του τελεφερίκ στην Ιταλία, με τον πατέρα, τη μητέρα και τον αδελφό του να σκοτώνονται.
Καλύτερα στην υγεία του είναι ο μικρός Έιταν από το Ισραήλ, ο μοναδικός που ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια του τελεφερίκ στην Ιταλία.
Όπως διαπιστώθηκε, η τραγωδία στη Λίμνη Ματζόρε οφείλεται σε ελλιπή συντήρηση της εγκατάστασης, με την έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι νεκροί έφθασαν τους 14.
Οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις για το δυστύχημα με το τελεφερίκ. Θεράποντες ιατροί αναφέρουν ότι η υγεία του βελτιώνεται συνεχώς. Την Πέμπτη (27/5) μπόρεσε να αναπνεύσει χωρίς μηχανική υποστήριξη και να συνομιλήσει, για λίγα λεπτά, με τη θεία του που ήρθε από το Ισραήλ. Φέρει πολλαπλά κατάγματα, ωστόσο δεν αποκλείεται να βγει σύντομα από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και να ξεκινήσει φυσικοθεραπείες σε κέντρο αποκατάστασης.
Το τελεφερίκ Στρέσα-Μοταρόνε μεταφέρει τουρίστες και ντόπιους από την πόλη που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης σε υψόμετρο 1.300 μέτρων, στην κορυφή του όρους Μοταρόνε, καλύπτοντας τη διαδρομή αυτή μέσα σε 20 λεπτά. Η εγκατάσταση επαναλειτούργησε πρόσφατα, μετά τη σταδιακή άρση των περιορισμών λόγω της πανδημίας της Covid-19. Η κορυφή του Μοταρόνε είναι δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες, αφού εκεί υπάρχει πανοραμική θέα στη Λίμνη Ματζόρε και τις Άλπεις.
Ιταλία - Τελεφερίκ: Πατέρας προστάτεψε με την αγκαλιά του τον 5χρονο γιο του
Διασώστες εκτιμούν ότι ο Έιταν κατάφερε να σωθεί χάρη στον πατέρα του, ο οποίος τον προστάτεψε μέσα στην αγκαλιά του κατά την πτώση της καμπίνας του τελεφερίκ στην Ιταλία.
Όλοι οι νοσοκόμοι και γιατροί στο νοσοκομείο Ρετζίνα Μαργκερίτα του Τορίνο, όπου νοσηλεύεται ο 5χρονος, τον έχουν ουσιαστικά «υιοθετήσει», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Κοντά του βρίσκεται ψυχολόγος, που θα συμβουλέψει τη θεία και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας για το πώς να του αποκαλύψουν ότι έχασε τον πατέρα, τη μητέρα και τον μικρό του αδελφό (2 ετών) στην πτώση του τελεφερίκ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Γιατί ανησυχούν οι αγορές
Τα βαγόνια ευτυχώς σταμάτησαν σε σημείο όπου δεν βρίσκονται σε ανάποδη θέση
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google μετά το διάταγμά του
Καταγγελίες για υποκλοπή και «άδειασμα» τραπεζικών λογαριασμών
Την πολιτική του επιβίωση φοβάται ο Ρώσος πρόεδρος αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τερματιστεί χωρίς νίκη της Μόσχας
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση
Γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο
Η τελευταία σχολική λεωφορειογραμμή πέρασε τη γέφυρα πριν καταρρεύσει
Ναυτικές δυνάμεις της αποστολής «Irini» πραγματοποίησαν έλεγχο στο πετρελαιοφόρο MV SUN
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.