Κοσμος

Τραμπ: Το 53% των Ρεπουμπλικάνων τον θεωρεί νικητή στις εκλογές

Το 25% των ενηλίκων θεωρεί ότι έγινε νοθεία στις εκλογές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουάσινγκτον: Με 10 εκατ. επικηρύσσει όποιον παρέμβει στις εκλογές
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ © EPA/Anna Moneymaker

Το 53% των Ρεπουμπλικανών εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ο πραγματικός νικητής των προεδρικών εκλογών.

Νέα δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos έδειξε πως σε ποσοστό 53% οι Ρεπουμπλικάνοι εξακολουθούν να πιστεύουν πως ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και πως η νίκη του Μπάιντεν ήρθε λόγω νοθείας. Το ίδιο πιστεύουν και το 3% των Δημοκρατικών και συνολικά το 25% όλων των Αμερικανών.

Μάλιστα, περίπου το ένα τέταρτο των ενηλίκων πιστεύει ότι στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου σημειώθηκε νοθεία, συμπεριλαμβανομένου ποσοστού 56% των Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή.

Τα στοιχεία είναι περίπου τα ίδια με αυτά δημοσκόπησης που είχε γίνει από τις 13 ως τις 17 Νοεμβρίου, η οποία είχε δείξει ότι το 28% όλων των Αμερικανών και το 59% των Ρεπουμπλικανών το πιστεύει αυτό.

Ο Μπάιντεν, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ με διαφορά 7 εκατομμυρίων ψήφων. Δεκάδες δικαστήρια απέρριψαν τις προσφυγές του Τραμπ κατά των αποτελεσμάτων, αλλά ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ και οι υποστηρικτές του επιμένουν να προωθούν αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας σε συντηρητικά ειδησεογραφικά μέσα.

Η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos δείχνει επίσης ότι το 61% των Ρεπουμπλικανών πιστεύει ότι «έκλεψαν» τις εκλογές από τον Τραμπ. Επίσης μόνον περίπου 29% των Ρεπουμπλικανών πιστεύει ότι ο πρώην πρόεδρος θα πρέπει να μοιραστεί κάποιο μερίδιο της ευθύνης για τις φονικές ταραχές από υποστηρικτές του που εισέβαλαν στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Ωστόσο το 67% όλων των ερωτηθέντων δηλώνει ότι εμπιστεύεται τους εκλογικούς αξιωματούχους στην πόλη του ότι κάνουν έντιμα τη δουλειά τους, συμπεριλαμβανομένου ποσοστού 58% των Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή.

Οι δημοσκοπήσεις του Νοεμβρίου και του Μαΐου έγιναν και οι δύο διαδικτυακά, στα αγγλικά, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η δημοσκόπηση του Μαΐου έγινε σε δείγμα 2.007 ενηλίκων, μεταξύ των οποίων 909 Δημοκρατικοί και 754 Ρεπουμπλικανοί. Το περιθώριο αξιοπιστίας της δημοσκόπησης αυτής, ένα μέτρο υπολογισμού της ακρίβειάς της, είναι περίπου 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ