Κοσμος

ΕΕ: Τρία νέα πιστοποιητικά κορωνοϊού από την 1η Ιουλίου

Χθες η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε σε προσωρινή συμφωνία σχετικά με τα λεγόμενα «πράσινα διαβατήρια»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευρώπη
Ευρωπαϊκή Ένωση-Σημαίες © EPA/STEPHANIE LECOCQ

Από την 1η Ιουλίου θα είναι διαθέσιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση τρία είδη πιστοποιητικών κορονοϊού, σημείωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς.

Διαθέσιμα θα είναι από την 1η Ιουλίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση τρία είδη πιστοποιητικών κορωνοϊού όπως αποκάλυψε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς.

Συγκεκριμένα, όπως ξεκαθάρισε «τα πιστοποιτητικά θα αφορούν είτε εμβολιασμούς, είτε νόσηση από την COVID-19, είτε την ύπαρξη αρνητικού τεστ».

«Από την 1η Ιουλίου, θα διατίθενται τρεις τύποι πιστοποιητικών: πιστοποιητικό εμβολιασμού, πιστοποιητικό αρνητικής εξέτασης και πιστοποιητικό ανάρρωσης. Όλα αυτά θα είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες της ΕΕ και θα είναι δυνατόν να τα έχετε σε ψηφιακή μορφή ή να την εκτυπώσετε σε χαρτί εάν θέλετε» σημείωσε αναλυτικά και αναφέρθηκε σε επιπλέον κονδύλι που θα «απελευθερωθεί» για τα τεστ. Ειδικότερα έκανε λόγο για 100 εκατομμύρια ευρώ που θα διατεθούν για αυτόν τον σκοπό.

Να σημειωθεί πως χθες η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε σε προσωρινή συμφωνία σχετικά με τα λεγόμενα «πράσινα διαβατήρια» για την COVID-19 που έχουν σχεδιαστεί για να ανοίξουν τον τουρισμό σε όλα τα μέλη της Ένωσης αυτό το καλοκαίρι. Το κείμενο της συμφωνίας θα περάσει από επιτροπές πριν φτάσει στην Ευρωβουλή.

Από εκεί και πέρα, τα κράτη μέλη θα πρέπει να αποδέχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που εκδίδονται σε άλλα κράτη μέλη για άτομα που έχουν εμβολιαστεί με εμβόλιο εγκεκριμένο για χρήση στην ΕΕ από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), του οποίου η λίστα προς το παρόν περιέχει τα εμβόλια Pfizer BioNTech, Moderna, AstraZeneca και Janssen.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ