Κοσμος

Αμερικανικά CDC: Βγάζουν τη μάσκα οι πλήρως εμβολιασμένοι

Οι νέες οδηγίες - Χωρίς μάσκα εμφανίστηκε ο Μπάιντεν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υγειονομικός με μάσκα για τον κορωνοϊό
Υγειονομικός με μάσκα για τον κορωνοϊό © EPA/Yonatan Sindel

Όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό για κορωνοϊό, βγάζουν τη μάσκα σε εξωτερικούς χώρους και σε αρκετούς εσωτερικούς, σύμφωνα με τα αμερικανικά CDC.

Νέα δεδομένα στις ΗΠΑ για τη μάσκα και το ποιοι μπορούν να τη βγάλουν, με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) να δίνουν στη δημοσιότητα αναθεωρημένες οδηγίες.

Σύμφωνα με αυτές, όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους και μπορούν να αποφύγουν τη χρήση της σε εσωτερικούς χώρους στα περισσότερα μέρη. Πρόκειται για ένα ένα ακόμη βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα.

Τα CDC τόνισαν επίσης ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν θα χρειάζεται να κρατούν κοινωνικές αποστάσεις στα περισσότερα μέρη. Η υπηρεσία ελπίζει επίσης ότι η νέα οδηγία θα ωθήσει περισσότερους Αμερικανούς να εμβολιαστούν.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την επιστροφή στην προ πανδημίας ζωή, ωστόσο η υπηρεσία εξακολουθεί να συνιστά στους εμβολιασμένους να φορούν μάσκα σε αεροπλάνα και τρένα, καθώς και σε αεροδρόμια, κόμβους διαμετακόμισης, μαζικής διέλευσης και σε τοποθεσίες όπως νοσοκομεία και ιατρεία.

CDC για μάσκα στις ΗΠΑ - Πού πρέπει να συνεχίσουν να τη φορούν οι πλήρως εμβολιασμένοι

Τα CDC συμπλήρωσαν ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι πρέπει να εξακολουθούν να φορούν μάσκα όπου απαιτείται από ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς, τοπικούς, φυλετικούς ή εδαφικούς νόμους και να τηρούν αυτούς τους κανόνες και κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένων τοπικών επιχειρήσεων και οδηγιών σε χώρους εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Απριλίου, τα CDC ανέφεραν ότι τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα μπορούν να συμμετέχουν με ασφάλεια σε υπαίθριες δραστηριότητες, όπως περπάτημα και πεζοπορία χωρίς να φορούν μάσκα, αλλά συνέστησαν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν καλύμματα προσώπου σε δημόσιους χώρους όπου απαιτούνται.

Χωρίς μάσκα ο Μπάιντεν - Το μήνυμά του

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε για πρώτη φορά χωρίς μάσκα, σε συνέντευξη Τύπου, κάνοντας λόγο για ημέρα-ορόσημο. «Διαψεύσαμε τις προβλέψεις ότι το 2021 θα ήταν μια χαμένη χρονιά για τις ΗΠΑ, όπως συνέβη το 2020» τόνισε με νόημα ο Αμερικανός πρόεδρος.

Και ευχαρίστησε τους πολίτες των ΗΠΑ για τις πολύμηνες θυσίες τους, ενώ απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της πανδημίας στην Αμερική.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ