Κοσμος

Τόκιο: Σχεδόν 200.000 υπογραφές για να μην διεξαχθούν οι Αγώνες

Με το μότο «Σταματήστε τους Ολυμπιακούς του Τόκιο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακοί Αγώνες κορωνοϊός
Επιμένει η ΔΟΕ για διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων © EPA/KIMIMASA MAYAMA

Ένα διαδικτυακό petition (συλλογή υπογραφών) που επιθυμεί την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο έχει μαζέψει σχεδόν 200.000 υπογραφές.

Αρκετά μεγάλη έκταση έχει λάβει το κίνημα για συγκέντρωση υπογραφών κατά της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο το προσεχές καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, η συλλογή υπογραφών, που έχει τίτλο «Σταματήστε τους Ολυμπιακούς του Τόκιο» ξεκίνησε εδώ και δυο μέρες κι ήδη έχει 187.000 υπογραφές, πλησιάζοντας τον αρχικό στόχο των 200.000.

Αξίζει να σημειωθεί πως η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το τέταρτο κύμα της πανδημίας και ο εμβολιασμός προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς. Την ίδια ώρα, διά στόματος υπουργού Οικονομικών είναι πολύ πιθανό η περιοχή του Τόκιο μαζί με άλλες τρεις να μπουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως τα τέλη Μαΐου.

«Αυτό που θέλουμε είναι να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού και να προστατεύσουμε τις ζωές μας χρησιμοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους για να εμποδίσουμε τη διεξαγωγή των Αγώνων» τόνισε στην ιστοσελίδα του ο υπεύθυνος της συλλογής υπογραφών, Κέντζι Ουτσουνομίγια, ένας δικηγόρος που έχει βάλει στο παρελθόν υποψηφιότητα για κυβερνήτης του Τόκιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY