Κοσμος

Ξανανοίγουν οι κινηματογράφοι στο Παρίσι και στο Λονδίνο

Από τις 19 Μαΐου, με μια πλημμύρα νέων ταινιών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
cinema_anoigoyn-xana-oi-kinimatografoi-parisi-londino.jpg

Οι κινηματογράφοι ανοίγουν ξανά σε Παρίσι και Λονδίνο με πλήθος ταινιών καθώς πολλές που ήταν προγραμματισμένες το 2020 δεν προβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας.

Φέτος, οι Ευρωπαίοι διανομείς θα στριμώξουν στην καλοκαιρινή σεζόν μια σειρά ταινίες που ήταν να βγουν στις αίθουσες το 2020 αλλά η πρεμιέρα τους αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας. Αν όλα πάνε καλά και οι κινηματογράφοι ξανανοίξουν μέσα στον Μάιο, μεταξύ των ταινιών που θα προβληθούν είναι το βραβευμένο με Σεζάρ «Adieu les cons» του Albert Dupontel, το «ADN» της Maпwenn -με τον Louis Garrel και τη Fanny Ardant- το «Falling» του Viggo Mortensen, το «Drunk» de Δανέζου Thomas Vinterberg (γνωστού από το «Festen») το οποίο πήρε το φετινό Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας, το «The Father» του Florian Zeller με τον Anthony Hopkins και την Olivia Colman, το «Annette» του Leos Carax με τη Marion Cotillard και τον Adam Driver, και το «Benedetta» του Paul Verhoeven με τη Virginie Efira και τη Δάφνη Πατακιά.

Πολυαναμενόμενες είναι το «Nomadland» της Chloé Zhao, το «Promising Young Woman» της Emerald Fennell με την Carey Mulligan που ήταν υποψήφια για Όσκαρ, καθώς και το biopic της Billie Holiday, με την Andra Day στον ρόλο της τζαζ τραγουδίστριας. Ο Gérard Depardieu επιστρέφει με μια ταινία Lucas Belvaux γύρω από τον πόλεμο της Αλγερίας, η Monica Bellucci με μια ταινία γύρω από ένα νεαρό Σύριο που θέλει να εγκατασταθεί στην Ευρώπη, ενώ ο Bob Odenkirk, γνωστός μας από τις σειρές «Βreaking Bad» και «Better Call Saul» εμφανίζεται σε κόντρα-ρόλο στο «Nobody».

Στη Βρετανία 500 μικρές και ανεξάρτητες αίθουσες  -26 από την οποίες βρίσκονται στο Λονδίνο- προσφέρουν 200.000 δωρεάν εισιτήρια με τη στήριξη του Εθνικού Λαχείου και του Ξυστού. Οι τυχεροί θα μπορούν να πάνε δωρεάν σινεμά, με διπλό εισιτήριο, στις 19-20 Ιουνίου όπου θα προβληθούν νέες και παλιές ταινίες από τη χρυσή εποχή του British Film Institute. Aνάμεσα στις νέες ταινίες είναι το «Cruella» με την Emma Stone και την Emma Thompson -με σκηνικό το πανκ της δεκαετίας του 1970- το «Last Night in Soho» -με σκηνικό το Λονδίνο της μόδας στη δεκαετία του 1960- και το «Last Letter from Your Lover». Η σοδειά περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ταινιών επιστημονικής φαντασίας και τρόμου, καθώς και μερικά sequels όπως το «A Quiet Place Part II» και το «Coming 2 America» με έναν ανανεωμένο Eddie Murphy.

Στη Γαλλία και στη Βρετανία οι κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες λειτουργούν όλο το καλοκαίρι προβάλλοντας νέες ταινίες. Οι αίθουσες αναμένεται να ανοίξουν μέσα στον Μάιο στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Πολωνία και στην Αυστρία, ενώ στη Γερμανία θα μείνουν κλειστές μέχρι τις 30 Ιουνίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ