Κοσμος

Στρατιώτης φόρεσε ειδική στολή και έγινε ιπτάμενος (βίντεο)

Εντυπωσιακές εικόνες από ναυτική άσκηση στη Μεγάλη Βρετανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μεγάλη Βρετανία: Ιπτάμενος στρατιώτης σηκώνεται από φουσκωτό και προσεγγίζει πολεμική φρεγάτα
Μεγάλη Βρετανία: Ιπτάμενος στρατιώτης σηκώνεται από φουσκωτό και προσεγγίζει πολεμική φρεγάτα © YouTube/Gravity Industries

Ιπτάμενος στρατιώτης, με ειδική στολή και προωθητήρες, προσεγγίζει πολεμική φρεγάτα κατά τη διάρκεια ναυτικής άσκησης στη Μεγάλη Βρετανία.

Σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια ναυτικής άσκησης που πραγματοποίησε το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δοκιμή σε ειδικά διαμορφωμένο στρατιωτικό jet suit της εταιρείας Gravity Industries.

Ο... ιπτάμενος στρατιώτης έρχεται να επιβεβαιώσει πόσο έχουν αλλάξει τα δεδομένα αναφορικά με τις διαθέσιμες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται πλέον από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Το στρατιωτικό jet suit - στολή δοκίμασε ένας κομάντο των Royal Marines στη Μεγάλη Βρετανία. Το φουσκωτό βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από προπορευόμενη φρεγάτα. Ο αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού σηκώνεται και αφού πραγματοποιεί ελεγχόμενη πτήση, φθάνει στο κατάστρωμα και ρίχνει μια ανεμόσκαλα πάνω στην οποία πατά ένας άλλος κομάντο για να ανέβει και εκείνος στη φρεγάτα.

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες χώρες δοκιμάζουν στρατιωτικό jet suit, με στόχο την αξιοποίησή του από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στο θέμα του «θορύβου», καθώς το ζητούμενο είναι ο ιπτάμενος στρατιώτης να μπορεί να προσεγγίζει τον στόχο όσο πιο αθόρυβα γίνεται.

 

Ιπτάμενος στρατιώτης - Η στρατιωτική στολή και οι προδιαγραφές της

Η συγκεκριμένη στολή μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 128,7 χλμ./ώρα και η εταιρεία Gravity υποστηρίζει ότι οι προδιαγραφές του jet suit επιτρέπουν στον στρατιώτη που το φορά, να φθάνει ακόμα και σε ύψος 3,6 χιλιομέτρων.

Royal Marines Jet Suit Boarding Ex

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ