Κοσμος

Κρεμλίνο: Πότε θα συναντηθούν Πούτιν και Μπάιντεν

Τι ανακοίνωσε η Μόσχα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζο Μπάιντεν © EPA/Andrew Harrer | Βλαντίμιρ Πούτιν (ένθετη)
Τζο Μπάιντεν © EPA/Andrew Harrer | Βλαντίμιρ Πούτιν (ένθετη) © EPA

Τζο Μπάιντεν και Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθούν το καλοκαίρι, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το Κρεμλίνο.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε τη Μεγάλη Δευτέρα (26/4) ότι η συνάντηση των προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ Βλαντίμιρ Πούτιν και Τζο Μπάιντεν σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει συμφωνηθεί ακριβής ημερομηνία της συνάντησης ούτε η χώρα στην οποία θα πραγματοποιηθεί.

«Πράγματι ορισμένες προτάσεις έχουν γίνει, τις ημερομηνίες προς το παρόν δεν μπορώ να τις επιβεβαιώσω. Ακόμη, δεν υπάρχει καμία συμφωνία για τις ημερομηνίες. Συζητάμε πράγματι για τους θερινούς μήνες. Ακόμη πρέπει να αναλύσουμε πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, ώστε να καταλήξουμε σε κάποιες τελικές συμφωνίες» δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί ούτε μια χώρα (στην οποία θα μπορούσε να γίνει η συνάντηση)» διευκρίνισε ο Πεσκόφ. Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν σχολίασε το ενδεχόμενο μιας συνάντησης ανάμεσα σε Μπάιντεν και Πούτιν κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης στα μέσα Ιουνίου ευρωπαϊκής περιοδείας του Αμερικανού προέδρου, προσθέτοντας ότι μια τέτοια πρόταση «έγινε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας» που είχαν οι δύο πρόεδροι στις 13 Απριλίου.

 

Συνάντηση Μπάιντεν - Πούτιν: Τι αναφέρει ο Λευκός Οίκος

Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Λευκού Οίκου, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας αυτής ο Μπάιντεν έκανε την πρόταση για διεξαγωγή ρωσο-αμερικανικής συνάντησης κορυφής «σε τρίτη χώρα τους προσεχείς μήνες».

Εν συνεχεία ο Αμερικανός πρόεδρος είχε διευκρινίσει ότι πρότεινε στον Ρώσο ομόλογο του να συναντηθούν το καλοκαίρι στην Ευρώπη.

Σύμβουλος του Κρεμλίνου δήλωσε την Κυριακή των Βαΐων ότι η συνάντηση αυτή μεταξύ Πούτιν και Μπάιντεν μπορεί να γίνει τον Ιούνιο, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Την ίδια στιγμή η εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, έγραψε ότι ο Μπάιντεν πρότεινε στον Πούτιν να συναντηθούν στις 15-16 Ιουνίου σε μια ευρωπαϊκή χώρα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ