Κοσμος

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν «φτιάχνει» κλίμα -Οι νέοι στόχοι για τις εκπομπές

Δεσμεύτηκε να μειωθούν οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 50% έως το 2030

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζο Μπάιντεν
Τζο Μπάιντεν © EPA/Chris Kleponis

Ο Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε οι ΗΠΑ να προχωρήσουν σε μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 50% έως το 2030.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποκάλυψε σήμερα Πέμπτη (22/4) κατά τη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα, τον νέο, σχεδόν διπλάσιο, στόχο των ΗΠΑ για τη μείωση των ρυπογόνων εκπομπών.

Με αυτόν τον τρόπο σηματοδοτεί τη δυναμική επιστροφή της Αμερικής στη μάχη κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, με στόχο να σταματήσει η κλιματική αλλαγή.

Παράλληλα, με αυτές τις εξαγγελίες επιχειρεί να πιέσει τον υπόλοιπο κόσμο να αναλάβει «δράση» μετά από την 4ετία Τραμπ, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ΗΠΑ προχώρησαν σε πολλές «εκπτώσεις» στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε, στην έναρξη αυτής της διαδικτυακής, διήμερης συνόδου με τη συμμετοχή περίπου 40 παγκόσμιων ηγετών, να μειώσει τις εκπομπές αερίων που προκαλούν θερμοκηπίου στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου κατά 50% με 52% έως το 2030 συγκριτικά με το 2005.

Ο στόχος αυτός διπλασιάζει σχεδόν την προηγούμενη δέσμευση της Ουάσινγκτον για μείωση κατά 26-28% με ορίζοντα το 2025.

«Καμπανάκι» Μπάιντεν για το κλίμα - Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες αναβολές

Προειδοποιώντας για «το τίμημα της απραξίας», ο Τζο Μπάιντεν έκανε έκκληση στον υπόλοιπο κόσμο να ακολουθήσει το αμερικανικό παράδειγμα.

«Πρέπει να αναλάβουμε δράση, όλοι μας. Πρέπει να επιταχύνουμε» ξεκαθάρισε ο Μπάιντεν, επισημαίνοντας ότι «καμία χώρα δεν μπορεί να επιλύσει αυτήν την κρίση μόνη της».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ