Κοσμος

Βρετανία: 32 πολίτες νοσηλεύτηκαν με κορωνοϊό μετά τον εμβολιασμό

Άδειασαν τα κρεβάτια στα νοσοκομεία - Τι γράφει η Daily Telegraph

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υγειονομικός με μάσκα για τον κορωνοϊό σε νοσοκομείο όπου γίνεται εμβολιασμός για Covid-19
Υγειονομικός με μάσκα για τον κορωνοϊό σε νοσοκομείο όπου γίνεται εμβολιασμός για Covid-19 © EPA

Στη Βρετανία μόνο 32 πολίτες έχουν μπει σε νοσοκομείο λόγω Covid-19 μετά τον εμβολιασμό τους για κορωνοϊό, σύμφωνα με δημοσίευμα στην Telegraph.

Άκρως ενθαρρυντικά είναι τα δεδομένα από τη Μεγάλη Βρετανία αναφορικά με το πόσοι πολίτες έχουν νοσηλευτεί λόγω Covid-19 μετά τον εμβολιασμό τους για κορωνοϊό.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι 5ο παγκοσμίως σε συνολικά θύματα από κορωνοϊό (127.577 νεκροί) και 7ο σε επιβεβαιωμένα κρούσματα (4.411.059 μολύνσεις Covid-19).

Υπενθυμίζεται ότι η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε μόλις τέσσερις θανάτους σε ένα 24ωρο στις 9 Απριλίου 2021. Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στο Λονδίνο Θανάσης Γκαβός αναφέρει: «Ανάλυση των δεδομένων για τους πάνω από 74.000 πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου που έχουν νοσηλευτεί λόγω COVID-19 από τον Σεπτέμβριο έως το Μάρτιο που παρουσιάζει η Daily Telegraph δείχνει ότι μόνο 32 εξ αυτών είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου τουλάχιστον τρεις εβδομάδες προηγουμένως (και επομένως είχαν αναπτύξει κάποιον βαθμό ανοσίας)».

Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ που συμμετείχαν στην έρευνα, η νοσηλεία μόλις ενός εμβολιασμένου πολίτη ανά 2.300 νοσηλευθέντες είναι στοιχείο που δείχνει πως τα εμβόλια λειτουργούν «εξαιρετικά καλά».

Στη Μεγάλη Βρετανία την πρώτη δόση του εμβολίου έχουν κάνει πάνω από 33 εκατομμύρια πολίτες στη χώρα, με τον αριθμό των νοσηλευόμενων φορέων Covid να έχει πέσει κάτω από τις 2.000 για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί θα αναλυθούν περαιτέρω ώστε να διαπιστωθεί ο βαθμός σοβαρότητας της ασθένειας των νοσηλευθέντων που είχαν εμβολιαστεί, καθώς και το κατά πόσο τα εμβόλια έχουν αποτρέψει τελικά όλους τους θανάτους την πολιτών που χρειάστηκε να νοσηλευτούν μετά από την πρώτη δόση.

Βρετανία - Εμβολιασμός: Πόσο έχουν μειωθεί οι θάνατοι από κορωνοϊό

Προηγούμενα στοιχεία, από τον οργανισμό Δημόσιας Υγείας στην Αγγλία, έδειχναν ότι η πρώτη δόση των εμβολίων είτε της Pfizer είτε της AstraZeneca μείωνε την πιθανότητα νοσηλείας την άνω των 80 ετών κατά 80%.

Με βάση τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία, οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού το προηγούμενο επταήμερο έχουν μειωθεί κατά 24%, με 33 κατά μέρα κατά μέσο όρο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ