Κοσμος

Ινδονησία: Αγνοείται υποβρύχιο με 53 μέλη πλήρωμα

Πραγματοποιούσε άσκηση με τορπίλη σε ύδατα βόρεια της νήσου Μπαλί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υποβρύχιο
Υποβρύχιο © EPA / INDONESIAN NAVY / HANDOUT

Ινδονησία: Το Πολεμικό Ναυτικό αναζητά υποβρύχιο με 53 μέλη πλήρωμα - Ζητήθηκε η συνδρομή της Αυστραλίας και της Σιγκαπούρης.

Τα ίχνη υποβρυχίου και των 53 μελών του πληρώματος αναζητά το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδονησίας, ζητώντας τη βοήθεια από την Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη στην επιχείρηση έρευνας. 

Το γερμανικής κατασκευής υποβρύχιο KRI Nanggala-402 πραγματοποιούσε άσκηση με τορπίλη σε ύδατα βόρεια της νήσου Μπαλί σήμερα, αλλά απέτυχε να διαβιβάσει τα αποτελέσματα, όπως αναμενόταν, δήλωσε εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού. «Συνεχίζουμε να ερευνούμε τα ύδατα του Μπαλί, 60 μίλια (96 χλμ) από το Μπαλί, για 53 ανθρώπους», δήλωσε στο Reuters με γραπτό μήνυμά του ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Χάντι Τζατζάντο.

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεσων επιβεβαίωσε ότι η χώρα ζήτησε τη βοήθεια της Αυστραλίας και της Σιγκαπούρης στις έρευνες για το υποβρύχιο και τα αγνοούμενα μέλη του πληρώματος. Δήλωσε ότι η επαφή με το σκάφος χάθηκε στις 4.30 π.μ. (τοπική ώρα) σήμερα. 

Ινδονησία: Ποιο είναι το υποβρύχιο που αγνοείται

Το 1.395 τόνων KRI Nanggala-402 κατασκευάστηκε στη Γερμανία το 1978, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της γραμματείας του ινδονησιακού υπουργικού συμβουλίου, και υποβλήθηκε σε διετή διαδικασία επισκευής στη Νότια Κορέα, η οποία ολοκληρώθηκε το 2012.

Η Ινδονησία είχε στο παρελθόν στόλο 12 υποβρυχίων που αγοράστηκαν από τη Σοβιετική Ένωση για να πραγματοποιεί περιπολίες στο αρχιπέλαγός της. Τώρα διαθέτει στόλο με μόνο πέντε υποβρύχια, μεταξύ των οποίων δύο υποβρύχια γερμανικής κατασκευής Τύπου 209 και τρία νεότερα νοτιοκορεατικά σκάφη. Η Ινδονήσια επιδιώκει να αναβαθμίσει τις αμυντικές της δυνατότητες, αλλά μέρος του εξοπλισμού της, που είναι ακόμα σε διαδικασία συντήρησης και επισκευής, είναι παλαιό και τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί θανατηφόρα δυστυχήματα που αφορούν κυρίως παλαιότερα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ