Κοσμος

Κομισιόν: Ιούνιο θα αξιολογηθούν ξανά οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας

«Oι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αξιολογήσουν την κατάσταση και τη συμπεριφορά της Τουρκίας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κομισιόν
Κομισιόν © AΠΕ-ΜΠΕ

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πήτερ Στάνο, τόνισε ότι οι σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας, θα επανεξεταστούν στη σύνοδο των ηγετών τον Ιούνιο

To ζήτημα των σχέσεων της Ε.Ε. με την Τουρκία θα τεθεί και πάλι στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου ανέφερε η Κομισιόν, τονίζοντας ότι ο στόχος είναι ο εποικοδομητικός διάλογος και η συνεργασία. Σημείωσε, ωστόσο, ότι για να υπάρξει συνεργασία, θα πρέπει να υπάρχει σταθερή αποκλιμάκωση και η Άγκυρα να έχει μια σταθερή συμπεριφορά σε μονομερείς ενέργειες.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πήτερ Στάνο ανέφερε ότι, όπως αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Μάρτιο, τον Ιούνιο οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν ξανά, θα αξιολογήσουν την κατάσταση και τη συμπεριφορά της Τουρκίας και θα αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους.

«Μπορώ μόνο να επαναλάβω όσα έχουμε πει σε ό,τι αφορά στις σχέσεις της Ε.Ε. με την Τουρκία και τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. και τις διμερείς σχέσεις τους. Όλα αυτά είναι μέρος των τρεχουσών προσπαθειών να προχωρήσουμε ώστε να αποκαταστήσουμε την εποικοδομητική συνεργασία και τον διάλογο μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας και μεταξύ Τουρκίας και των χωρών – μελών μεμονωμένα. Σε αυτό έχουμε δεσμευτεί. Ακριβώς στη γραμμή της δήλωσης της τελευταίας συνάντησης των Ευρωπαίων ηγετών τον Μάρτιο και αυτό είναι κάτι το οποίο θα αξιολογηθεί ξανά και θα επανεξεταστεί κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου» σημείωσε ο Πήτερ Στάνο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ