Κοσμος

Google Earth: Το βίντεο με τις αλλαγές στον πλανήτη από το 1984

Δείτε πώς άλλαξε η Θεσσαλονίκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντουμπάι
Ντουμπάι © UNSPLASH

Ένα εντυπωσιακό βίντεο δημιούργησε η Google Earth για το πώς έχει αλλάξει ο πλανήτης τα τελευταία 37 χρόνια.

Ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζονται όλες οι αλλαγές που υπέστη η Γη τα τελευταία 37 χρόνια είδε το φως της δημοσιότητας.

Χρησιμοποιώντας εικόνες από το Google Earth και τη NASA και επιστρατεύοντας την τεχνολογία timelapse το διάρκειας περίπου δύο λεπτών βίντεο παρουσιάζει το πόσο έχουν αλλάξει τα τοπία τόσο σε πόλεις, όπως το Ντουμπάι, όσο και σε δάση, θάλασσες, ή ακόμη και στη Γροιλανδία όπου οι πάγοι με την πάροδο του χρόνου έχουν λιώσει.

Αξίζει να αναφερθεί πως για το βίντεο αυτό αναλύθηκαν συνολικά 24 εκατομμύρια εικόνες από το 1984 ως και το 2020, με την εταιρεία παραγωγής του βίντεο να σημειώνει πως «σκοπός της δουλειάς μας είναι να έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα του μεταβαλλόμενου πλανήτη μας -μια εικόνα που δείχνει όχι μόνο τα προβλήματα, αλλά και τις λύσεις, καθώς και την μαγευτική ομορφιά των φυσικών φαινομένων σε βάθος δεκαετιών».

Στο Timelapse η πρόσβαση είναι αρκετά εύκολη και πραγματοποιείται είτε μέσω της ειδικής εφαρμογής για φορητές συσκευές, είτε μέσω του Google Earth. Αρχικά, επιλέγεται το εικονίδιο του Voyager, που ανοίγει το Timelapse στην αφηγηματική πλατφόρμα. Στο g.co/TimelapseVideos υπάρχουν πάνω από 800 δισδιάστατα και τρισδιάστατα βίντεο και ο μπορεί να τα παρακολουθήσει είτε σε μορφή MP4 είτε στο YouTube.

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι πως ανάμεσα σε αυτά τα βίντεο συμπεριλαμβάνεται και ένα βίντεο από την Ελλάδα, με τις αλλαγές που έχει υποστεί το τοπίο στην Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ