Κοσμος

Πώς σχολιάζει η Τουρκία το «επεισόδιο» Δένδια - Τσαβούσογλου

Η πρώτη επίσημη αντίδραση από την τουρκική κυβέρνηση - Τι μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου «τσακώθηκαν» on air στις κοινές δηλώσεις από την Άγκυρα
Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου «τσακώθηκαν» on air στις κοινές δηλώσεις από την Άγκυρα © EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ/ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ

Για «ασέβεια» κάνει λόγο ο Ομέρ Τσελίκ, αναφερόμενος στον Νίκο Δένδια που απάντησε στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Ο Νίκος Δένδιας απάντησε στις προκλήσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών τους στην Άγκυρα την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021.

Η on air αντιπαράθεση ανάμεσα στον Νίκο Δένδια και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου έγινε θέμα και σε διεθνή ΜΜΕ, με το Reuters να αναφέρει ότι «ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συγκρούστηκε με τον Τούρκο ομόλογό του».

Κυβερνητικές πηγές ξεκαθάρισαν ότι υπήρχε ρητή εντολή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας να απαντήσει αναλόγως σε περίπτωση που προκληθεί -όπως και έγινε, με αποτέλεσμα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου να μην μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό του.

Στην πρώτη επίσημη αντίδραση από την τουρκική κυβέρνηση, ο Ομέρ Τσελίκ έκανε λόγο για «ασέβεια» από τη μεριά του Νίκου Δένδια. Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος άφησε αιχμές με ανάρτησή του στο Twitter για τα όσα εκτυλίχθηκαν στην επεισοδιακή κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

Τα tweet του Ομέρ Τσελίκ για τον «καβγά» Δένδια - Τσαβούσογλου στην Άγκυρα
Τα tweet του Ομέρ Τσελίκ για τον «καβγά» Δένδια - Τσαβούσογλου στην Άγκυρα

«Η ασέβεια και η μισαλλοδοξία δεν είναι μέθοδοι διπλωματίας. Η ασέβεια και ο διάλογος δεν στέκονται παράλληλα. Δεν υπάρχει διπλωματία όπου υπάρχει ο φανατισμός» έγραψε ο Ομέρ Τσελίκ

Τουρκικά ΜΜΕ - Τι αναφέρουν για τον διπλωματικό «καβγά» Δένδια με Τσαβούσογλου

Σχολιάζοντας το «επεισόδιο» ανάμεσα σε Δένδια και Τσαβούσογλου, η «Hurriyet» κάνει λόγο για «σκάνδαλο σε μια φιλική συζήτηση», προσθέτοντας: «Δυστυχώς, η Ελλάδα παραμένει ίδια».

Από τη μεριά της, η ιστοσελίδα Sozcu σημειώνει στον τίτλο του σχετικού άρθρου: «Μεγάλη κρίση στη συνάντηση Τσαβούσογλου-Δένδια». Η «Sabah» γράφει: «Απάντηση-χαστούκι του Τσαβούσογλου στον Δένδια σε ζωντανή σύνδεση».

Η «Yeni Safak» σημειώνει: «Απάντηση Τσαβούσογλου σε Δένδια: "Δεν μπορούμε ποτέ να δεχτούμε τις κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας"». «Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τσακώθηκαν live» αναφέρει η «Cumhuriyet», ενώ το CNN Turk κάνει λόγο για διαξιφισμό των δύο υπουργών Εξωτερικών στην κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ