Ανησυχία για την υγεία του Ναβάλνι - Συνεχίζει την απεργία πείνας
Συγκρατούμενοί του στις φυλακές Πακρόφ, εισήχθησαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα φυματίωσης


Ο Ναβάλνι δήλωσε ότι έχει πυρετό και έντονο βήχα, και πως ορισμένοι κρατούμενοι ενδέχεται να έχουν φυματίωση
Ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλέξέι Ναβάλνι, που εκτίει ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στις φυλακές Πακρόφ της περιοχής Βλαντίμιρ, 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας και άρχισε απεργία πείνας την περασμένη εβδομάδα διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες που επικρατούν στην φυλακή, δήλωσε σήμερα με ανάρτηση του στο Instagram ότι έχει πυρετό 38,1 και έναν έντονο βήχα και πως τρεις από τους 15 κρατούμενους που βρίσκονται στην δική του μονάδα στην φυλακή εισήχθησαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα φυματίωσης.
Αρκετά ρωσικά μέσα ενημέρωσης, φίλα προσκείμενα στο Κρεμλίνο, συμπεριλαμβανομένου και του ρωσικού κρατικού τηλεοπτικού καναλιού RT, αναφερόμενα την Παρασκευή σε δηλώσεις του Ναβάλνι για συνθήκες κακομεταχείρισης που βιώνει στη φυλακή, παρουσίασαν την φυλακή αυτή ως «υποδειγματική».
Ο Ναβάλνι αναφερόμενος στα ρεπορτάζ αυτά, δηλώνει σήμερα ειρωνικά, ότι τα ρεπορτάζ που δείχνουν τα κανάλια πανεθνικής εμβέλειας σύμφωνα με τα οποία ζει σε ιδανικές συνθήκες «με φαγητό όπως στα εστιατόρια» δεν υπάρχει ούτε μια λέξη αλήθειας. «Ο κάθε κρατούμενος προσεύχεται στον Θεό, να μην βρεθεί εδώ, σε ανθυγιεινές συνθήκες , με φυματίωση και χωρίς φάρμακα», ισχυρίζεται ο Ναβάλνι και προσθέτει, «φυσικά, συνεχίζω την απεργία πείνας», ενώ εκφράζει ειρωνικά την απορία του για το πως δεν υπάρχει κρούσμα με ιό του έμπολα.
Ο ηλικίας 44 ετών ακτιβιστής κατά της διαφθοράς ανακοίνωσε στις 31 Μαρτίου, ότι αρχίζει απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες κράτησής του, κατηγορώντας παράλληλα τη διοίκηση των φυλακών για ότι αρνείται να επιτρέψει να τον επισκεφθεί γιατρός της επιλογής του και να έχει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή ενώ τον «βασανίζει». με στέρηση ύπνου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου
«Αρκετά προβλήματα έχει με τη σύζυγό του, είναι απαίσια», είπε για τον πρίγκιπα Χάρι ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις της Γερμανίας
Μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων, ο Λίβανος ανακοίνωσε τη νέα κυβέρνησή του
Το αγοράκι ξεψύχησε λόγω αποκόλλησης του εγκεφάλου του από το τράνταγμα
Το Ισραήλ εξέφρασε ανησυχία για την εμφάνιση των απελευθερωμένων ομήρων
Πριν αφεθούν ελεύθεροι υποχρεώθηκαν να ανέβουν σε σκηνή και να μιλήσουν σε εκδήλωση προπαγάνδας της Χαμάς
Aπό την έναρξη της εκεχειρίας έχουν απελευθερωθεί 18 όμηροι
Αδύνατη η πρόσβαση λόγω της κατάστασης του αεροπλάνου
Ανήκε κάποτε στον διάσημο Ούγγρο βιολιστή του 19ου αιώνα Γιόζεφ Γιόαχιμ
Ο αμφιλεγόμενος υποψήφιος υπουργός Υγείας είναι σκεπτικιστής των εμβολίων
Ως γνωστόν δεν είναι θιασώτης της δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής
Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί
Εντείνονται οι ανησυχίες
Για πρώτη φορά πρώην πρόεδρος της Γαλλίας καταδικάζεται επί της ουσίας σε φυλάκιση
Άλλοι 230 άνθρωποι νοσηλεύονται
Πλάνα και εικόνες του ποταμού Σαράντι δείχνουν την ξαφνική αλλαγή στο χρώμα
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.