Κοσμος

Επίθεση στο Καπιτώλιο: Νεκρός ένας αστυνομικός και ο ύποπτος

Ο ύποπτος βγήκε από το όχημα κρατώντας μαχαίρι και κινήθηκε προς τους αστυνομικούς

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όχημα έπεσε στα οδοφράγματα του Καπιτωλίου
Όχημα έπεσε στα οδοφράγματα του Καπιτωλίου © EPA / SHAWN THEW

Καπιτώλιο των ΗΠΑ: Όχημα έπεσε πάνω σε δύο αστυνομικούς στα οδοφράγματα - Νεκρός ο ένας αστυνομικός και ο ύποπτος.

Πέθανε ο ένας από τους δύο αστυνομικούς, που τραυματίστηκαν την Παρασκευή (2/4), όταν όχημα έπεσε επάνω τους στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε, κατάληξε και ο ύποπτος. Ακόμη ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ύποπτος έπεσε με το όχημά του πάνω στα οδοφράγματα και στη συνέχεια βγήκε από το όχημα κρατώντας μαχαίρι, ενώ κατευθύνθηκε αγριεμένος προς τους αστυνομικούς. Όπως περιέγραψαν οι αρχές, δεν υπάκουσε στις προφορικές εντολές των αστυνομικών και τον πυροβόλησαν. Το βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές τον δείχνουν να κραδαίνει ξεκάθαρα το μαχαίρι.

Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικά, αλλά και ασθενοφόρα που μετέφεραν τους τραυματίες στο νοσοκομείο. Επιπλέον, το NBC News αναφέρει ότι η αστυνομία του Καπιτωλίου πυροβόλησε τον οδηγό. Ο ύποπτος πέθανε μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. 

Όχημα έπεσε στα οδοφράγματα του Καπιτωλίου
Όχημα έπεσε στα οδοφράγματα του Καπιτωλίου © EPA / SHAWN THEW

Επίθεση στο Καπιτώλιο: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις
Επίθεση στο Καπιτώλιο: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις © EPA / SHAWN THEW

Σύμφωνα με το CNN, νωρίτερα, η αστυνομία του Καπιτωλίου ανακοίνωσε ότι προχώρησε στον αποκλεισμό λόγω μιας «εξωτερικής απειλής ασφαλείας». Έτσι, οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπεται ούτε να μπουν, ούτε να βγουν από τα κτίρια. «Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για την αστυνομία του Καπιτώλιο των ΗΠΑ, μετά από τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου. Γι 'αυτό, σας ζητώ να προσεύχεστε και να σκέφτεστε την οικογένεια της αστυνομίας μας. Είναι ένα δύσκολο έτος, μία χρονιά πρόκληση για εμάς», είπε η αναπληρώτρια αρχηγός της αστυνομίας του Καπιτώλιο των ΗΠΑ, Γιογκανάντα Δ. Πίτμαν. Η ίδια δεν μπόρεσε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, καθώς, η έρευνα για το κίνητρο και την ταυτοποίηση του δράστη βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Επίθεση στο Καπιτώλιο: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις
Επίθεση στο Καπιτώλιο: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις © EPA / SHAWN THEW

Επίθεση στο Καπιτώλιο: Αποκλεισμένη η περιοχή μετά το περιστατικό με το όχημα
Επίθεση στο Καπιτώλιο: Αποκλεισμένη η περιοχή μετά το περιστατικό με το όχημα © EPA / SHAWN THEW

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Ρόμπερτ Κοντέι, επικεφαλής του Μητροπολιτικού Αστυνομικού Τμήματος, δήλωσε ότι το περιστατικό δεν φαίνεται να σχετίζεται με την τρομοκρατία, αλλά ούτε και με την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου.

Λίγη ώρα μετά την είδηση ότι ο ένας εκ των τραυματισμένων αστυνομικών είναι νεκρός, η Νάνσι Πελόζι έδωσε εντολή οι σημαίες του Καπιτωλίου να κυματίζουν μεσίστιες στη μνήμη του νεκρού αστυνομικού. Μετά και τις δηλώσεις της αστυνομίας, έγινε άρση του αποκλεισμού του Καπιτωλίου.

Το περιστατικό συνέβη περίπου 100 μέτρα (91 μέτρα) από την είσοδο του κτηρίου στην πλευρά της Γερουσίας του Καπιτωλίου. Σύμφωνα με το ΑP, o πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αναχώρησε από τον Λευκό Οίκο για το στρατόπεδο Ντέιβιντ, περίπου την ώρα που συνέβη το περιστατικό. Μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, που τον συνοδεύει, τον ενημερώνει για τις εξελίξεις. Μάλιστα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι επιβεβαίωσε ότι ο Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν. 

Man rams car into Capitol barrier, officer killed

Na σημειωθεί ότι μετά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή παραμένουν αυξημένα. Αυτήν την εβδομάδα, βουλευτές και γερουσιαστές είναι σε διακοπές, όμως, ορισμένα μέλη των επιτελείων τους, υπάλληλοι και δημοσιογράφοι βρίσκονταν στο χώρο.

Δείτε εικόνα από το Καπιτώλιο

NewsNOW Stream Part 3 - 04/02/2021

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ