Κοσμος

Αίγυπτος: Τι προκάλεσε την πολύνεκρη τραγωδία στο Κάιρο

Πολυκατοικία με 10 ορόφους κατέρρευσε - Λειτουργούσε παράνομα εργοστάσιο ενδυμάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αίγυπτος: Διασώστες αναζητούν επιζώντες στα ερείπια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στο Κάιρο
Αίγυπτος: Διασώστες αναζητούν επιζώντες στα ερείπια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στο Κάιρο © EPA

Ευθύνες στον ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στο Κάιρο, με αποτέλεσμα 24 άνθρωποι να πεθάνουν, αποδίδει η αιγυπτιακή δικαιοσύνη.

Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στο Κάιρο. Στους 24 οι νεκροί από το τραγικό συμβάν στην περιοχή Γκεσρ Σουέζ της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Παράλληλα, διατάχθηκε η σύλληψη και ατόμων που ενδεχομένως να θεωρηθούν υπεύθυνα για τυχόν κατασκευαστικές παραβιάσεις στο κτίριο, καθώς το έργο της προανάκρισης βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αίγυπτο.

Ήδη, έχουν διαπιστωθεί αρκετές παραβιάσεις στον κανονισμό λειτουργίας του κτιρίου. Ειδικότερα, στους πρώτους ορόφους της πολυκατοικίας (10 όροφοι συνολικά) λειτουργούσε παράνομα εργοστάσιο παρασκευής ρούχων. Επιτροπή από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Στέγασης και Κτιρίων θα εξετάσει τα ερείπια της πολυκατοικίας για να διαπιστώσει τα ακριβή αίτια της κατάρρευσης, αλλά και το κατά πόσο επηρεάστηκαν τα κοντινά κτίρια, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση και την προστασία τους.

Ο τοπικός τύπος αναφέρει ότι οι ιδιοκτήτες του κτιρίου είχαν διαπράξει πολεοδομικές παραβιάσεις στο κτίριο από το 2013 έως το 2017.

The collapse of the multi-storey building in Egypt

Αυτές οι παραβιάσεις περιελάμβαναν την εκμετάλλευση του υπογείου, του ισογείου και του πρώτου ορόφου υπό μορφή εμπορικής δραστηριότητας, με τη λειτουργία του εργοστασίου ενδυμάτων.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι είχαν εκδοθεί επίσημες αποφάσεις για την άρση των παραβιάσεων, όπως μια επίσημη απόφαση τον Μάρτιο για το κλείσιμο του παράνομου εργοστασίου, αλλά δεν εφαρμόστηκαν.

Egypt: Building collapse in Cairo leaves at least 5 dead

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ