- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Αμερικανός αξιωματούχος: Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει απειλή
Οι πολύνεκρες επιθέσεις του χαλιφάτου συνεχίζονται
Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει «απειλή», τονίζει ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος, Τζον Γκόντφρι σε δηλώσεις του.
«Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει απειλή» για την ασφάλεια της Συρίας, του Ιράκ, της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος Τζον Γκόντφρι, ο οποίος ασκεί χρέη ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ στον διεθνή συνασπισμό εναντίον του ΙΚ.
Σύμφωνα με τον κ. Γκόντφρι, «μετά την ήττα του ΙΚ» και την κατάρρευση του «δήθεν χαλιφάτου» του το 2019, η οργάνωση έχει μεταφέρει το επίκεντρο της προσοχής του στη δράση των παρακλαδιών της και του δικτύου της.
Αυτό δείχνει η επίθεση που διαπράχθηκε το Σαββατοκύριακο στη Μοζαμβίκη, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 55 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, συνέχισε ο ειδικός απεσταλμένος.
«Επιθέσεις όπως αυτές αποτελούν σαφή ένδειξη πως το ΙΚ συνεχίζει να επιδιώκει ενεργά να εξαπλώσει την κακόβουλη δραστηριότητά του σε νέα μέτωπα».
«Το να εξασφαλιστεί η διαρκής, παγκόσμια ήττα του ΙΚ θα απαιτήσει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι βραχίονες και τα δίκτυα του πέραν του Ιράκ και της Συρίας και εμείς ως συνασπισμός το αναγνωρίζουμε αυτό», πρόσθεσε.
Αρκετοί υπουργοί Εξωτερικών χωρών που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό κατά του ΙΚ θα συμμετάσχουν σήμερα σε βιντεοδιάσκεψη οικοδεσπότες της οποίας θα είναι από κοινού ο αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν και η Σοφί Βιλμές, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου.
Η σημερινή συζήτηση θα επικεντρωθεί στις συνεχιζόμενες προσπάθειες του συνασπισμού στο Ιράκ και στη Συρία, ανέφερε ο κ. Γκόντφρι.
Ωστόσο θα τεθεί το θέμα της μεγεθυνόμενης απειλής που εγείρει η τρομοκρατική οργάνωση πέραν του Ιράκ και της Συρίας, ειδικά στην Αφρική, ενώ θα εξεταστούν τρόποι που ο συνασπισμός μπορεί να συμβάλλει στις συλλογικές προσπάθειες για να ηττηθεί το ΙΚ σε διεθνές επίπεδο, συμπλήρωσε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Η σύνδεση με την πρώην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία»
Η συγκεκριμένη αστυνομική φύλαξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για προνομιακή μεταχείριση
Tι ανέφερε ο γεννημένος στην περιοχή κατά κόσμο Φεντερίκο Λουτσία
Η επίσημη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθούν οι σκηνές βίας
Μία γυναίκα που ταξίδεψε από το Κονγκό διαγνώστηκε με τον ιό, εντείνοντας τους φόβους
Η περιγραφή για όσα ακολούθησαν και η θέση της υπεράσπισης
Μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην καρδιά των Τιράνων, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη στην αλβανική πρωτεύουσα
Ο Στιβ Γουίτκοφ συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο στην Αγία Πετρούπολη με νέες προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου
Με όλες τις σημαντικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, καλλιεργείται η αίσθηση ότι όλοι λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε
Η συμφωνία βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης για τις θαλάσσιες οριοθετήσεις
367 ημέρες έχει διαρκέσει η θερμική καταιγίδα Vera, που συνεχίζει να επηρεάζει τη Γη
«Στοπ» στις πωλήσεις των βιβλίων της στο Ην. Βασίλειο εξαιτίας της στήριξής της στην οργάνωση Palestine Action
Φόβοι για νέα άγρια επεισόδια και λεηλασίες σε καταστήματα
Ο Αμερικανός ηθοποιός, κωμικός, παραγωγός και σκηνοθέτης έκανε το ντεμπούτο του στην εκπομπή το 1999
Έντονη κινητικότητα στο παρασκήνιο για το ουκρανικό
Πώς βλέπουν την ασφάλεια η ισραηλινή δεξιά και η ισραηλινή κεντροαριστερά
Για να επιβληθούν οι νέοι κανόνες, χρειάζεται το αίσθημα της συλλογικής ανασφάλειας να είναι κυρίαρχο και αναμφισβήτητο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.