Κοσμος

Κορωνοϊός - Τουρκία: Αυστηρότερα μέτρα ενόψει και του Ραμαζανιού

Οι νέοι περιορισμοί - Τι απαγορεύεται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στην Τουρκία - Υγειονομικός με προστατευτική στολή και γυαλιά σε νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη
Κορωνοϊός στην Τουρκία - Υγειονομικός με προστατευτική στολή και γυαλιά σε νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη © EPA/TOLGA BOZOGLU

Νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό στην Τουρκία ενόψει Ραμαζανιού ανακοίνωσε τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την αυστηροποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού στην Τουρκία ανακοίνωσε τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επικαλούμενος τον αυξανόμενο αριθμό μολύνσεων και θανάτων από Covid-19 στη χώρα.

Μετά την τρίωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι ο αριθμός των επαρχιών που θεωρούνται «πολύ υψηλού κινδύνου» για τη διάδοση του κορωνοϊού έφτασε τις 58 (σε σύνολο 81) και σε αυτές κατοικεί το 80% του πληθυσμού.

Τις καθημερινές θα εξακολουθήσει να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. Όλα τα εστιατόρια και τα καφενεία θα λειτουργούν στο 50% της χωρητικότητάς τους. Στις πόλεις που αντιμετωπίζουν πολύ υψηλό κίνδυνο θα επιβληθεί καθολικό lockdown τα Σαββατοκύριακα.

Κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, που φέτος ξεκινά στις 13 Απριλίου, θα απαγορεύονται σε όλη τη χώρα οι συναθροίσεις για τα παραδοσιακά γεύματα σαχούρ (πριν από το ξημέρωμα) και ιφτάρ (μετά τη δύση του ηλίου). Επίσης, θα απαγορευτεί η κυκλοφορία τα Σαββατοκύριακα σε όλη τη χώρα.

Η Τουρκία είναι 9η παγκοσμίως σε επιβεβαιώμενα κρούσματα κορωνοϊού με 3.240.577 μολύνσεις, την ώρα που οι νεκροί από Covid-19 έχουν φθάσει τις 31.230.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ