- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μιανμάρ: Ελεύθερος ο φωτορεπόρτερ του Associated Press
Πριν από λίγες ημέρες αφέθηκε ελεύθερος ένα άλλος δημοσιογράφος που εργαζόταν στην βιρμανική υπηρεσία του BBC
Αφέθηκε ελεύθερος ο φωτορεπόρτερ του Associated Press που είχε συλληφθεί στη Μιανμάρ.
Ο βιρμανός φωτορεπόρτερ του Associated Press, ο οποίος είχε συλληφθεί στο τέλος Φεβρουαρίου ενώ κάλυπτε τις διαδηλώσεις κατά της χούντας στην Μιανμάρ, αφέθηκε ελεύθερος σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στο AFP.
«Είμαι καλά στην υγεία μου», δήλωσε ο Θέιν Ζάου.
«Απορρίφθηκαν οι κατηγορίες εις βάρος μου», σημείωσε ο νεαρός φωτορεπόρτερ, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για «διασπορά ψευδών ειδήσεων».
Λίγο πριν από την έξοδό του από την φυλακή το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ανακοίνωσε ότι θα απελευθερωνόταν στη διάρκεια της ημέρας.
Πριν από λίγες ημέρες αφέθηκε ελεύθερος ένα άλλος δημοσιογράφος, ο Αούνγκ Θούρα, που εργαζόταν στην βιρμανική υπηρεσία του BBC και είχε συλληφθεί στη Μιανμάρ.
Από την 1η Φεβρουαρίου έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 2.800 άνθρωποι, σύμφωνα με την Ένωση Αρωγής Πολιτικών Κρατουμένων (AAPP), ανάμεσά τους και 40 δημοσιογράφοι.
Πολλοί εξ αυτών κρατούνται σε μυστικές τοποθεσίες και δεν εκπροσωπούνται νομικά. Εκατοντάδες «θεωρούνται αγνοούμενοι», έχει καταγγείλει ο ΟΗΕ, με έναν εμπειρογνώμονα του οργανισμού να κάνει λόγο για ενδεχόμενα “εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας” στη Μιανμάρ.
Οι αντίπαλοι του πραξικοπήματος αποφάσισαν να διαδηλώνουν μέρα- νύκτα σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την αιματηρή καταστολή των δυνάμεων ασφαλείας.
Ακτιβιστές στη Μιανμάρ σχεδιάζουν νέες κινητοποιήσεις εναντίον της χούντας σήμερα, μία ημέρα αφού ένα 7χρονο κορίτσι σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι του όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ στην πόλη Μάνταλεϊ.
Οι στρατιώτες πυροβόλησαν τον πατέρα της, αλλά σκότωσαν το κορίτσι που καθόταν στην αγκαλιά του μέσα στο σπίτι τους.
Σύμφωνα με την AAPP, τουλάχιστον 275 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την καταστολή των διαδηλώσεων κατά του πραξικοπήματος.
Σήμερα επρόκειτο να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου η ανατραπείσα ηγέτιδα της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Τσι εναντίον της οποίας η χούντα έχει απαγγείλει μια σειρά κατηγοριών.
Όμως η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε και πάλι λόγω κακής σύνδεσης στο διαδίκτυο, καθώς πολλά δίκτυα wifi παραμένουν κομμένα εδώ και πολλές ημέρες στη Μιανμάρ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόταση της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς
Διπλωματικός μαραθώνιος των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου εν μέσω νέων επιθέσεων
Ο Τζιμ Θόρντον τέθηκε αρχικά σε διαθεσιμότητα μετά από καταγγελία επιβάτιδας για συνομιλία σε διαδικτυακό chatroom
Η 5η Σεπτεμβρίου επελέγη επειδή είναι η επέτειος θανάτου της Μητέρας Τερέζας (το 1997), η οποία τιμήθηκε με Νόμπελ Ειρήνης το 1979 για το ανθρωπιστικό της έργο
Το chatbot Grok έχει βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων
Καταγγέλλει σχέδιο εκβιασμού
Η αθλήτρια των Indiana Fever μιλά χωρίς φόβο, δέχεται επιθέσεις και υπερασπίζεται τις απόψεις της για τον γυναικείο αθλητισμό
Πτώση έως 30% στη σοδειά
45χρονη φέρεται να απήχθη από τον πρώην σύντροφό της και να πετάχτηκε από γέφυρα κοντά στη Φλωρεντία
Τι τους προειδοποίησε ο κυβερνήτης
Ο Μιλέι κλιμακώνει τις διεκδικήσεις
Η συγγραφέας δεν είχε εμφανιστεί δημοσίως πάνω στο σκάφος
Θα ενταχθούν στη γερμανική έκθεση «Η γέννηση των θεών»,
Η υπόθεση που εξετάζει βρετανικό δικαστήριο
Νέα ρήξη μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης με αιχμές προς Μπάιντεν
Το θύμα ήταν σε σχέση με τον Μπερχάν Σιμσέκ για 10 χρόνια
Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται ένα 12χρονο κορίτσι και αρκετά μέλη ιατρικού προσωπικού
Ιστορική αναδιάρθρωση για τον γερμανικό κολοσσό υπό την πίεση του κινεζικού ανταγωνισμού
Εβδομήντα χρόνια από την εθνικοποίηση της διώρυγας του Σουέζ και της απειλής για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.