Κοσμος

Γαλλία - Κορωνοϊός: Νέο lockdown στο Παρίσι για 30 ημέρες

Το ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παρίσι: Νέο lockdown για τον κορωνοϊό, διάρκειας 30 ημερών, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ
Παρίσι: Νέο lockdown για τον κορωνοϊό, διάρκειας 30 ημερών, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ © Pixabay

Ανακοινώθηκε το νέο lockdown για τον κορωνοϊό στο Παρίσι, διάρκειας 30 ημερών, προκειμένου να σταματήσουν οι διαδοχικές «εκρήξεις» στα κρούσματα.

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για νέο lockdown στο Παρίσι, προκειμένου να σταματήσει η ολοένα και μεγαλύτερη διασπορά του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση στη Γαλλία ανακοίνωσε την επιβολή νέου lockdown, διάρκειας 4 εβδομάδων, από την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2021.

Το μέτρο ενεργοποιείται σε 16 διαμερίσματα της Γαλλίας, ανάμεσά τους η πρωτεύουσα Παρίσι και η ευρύτερη περιοχή του Ιλ ντε Φρανς. «Νέα μαζικά μέτρα αναχαίτισης της επιδημίας θα εφαρμοστούν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και για 4 εβδομάδες» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διευκρινίζοντας ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά.

Όπως επεσήμανε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης η νέα καραντίνα θα είναι λιγότερο αυστηρή σε σύγκριση με τα προηγούμενα καθολικά lockdown στη Γαλλία.

Νέο lockdown στο Παρίσι για τον κορωνοϊό - Τι αλλάζει με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Τα καταστήματα με τα αναγκαία προϊόντα, μεταξύ αυτών τα βιβλιοπωλεία, θα παραμείνουν ανοικτά και οι εξωτερικές δραστηριότητες θα επιτρέπονται σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων, ωστόσο οι μετακινήσεις μεταξύ των περιφερειών θα απαγορεύονται.

Ο Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε, επίσης, ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη χώρα θα ξεκινά μία ώρα νωρίτερα, στις 20.00 το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ