- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Δεν μετανιώνει ο Μπάιντεν που είπε «φονιά» τον Πούτιν
Η ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο και η πρόταση από τον Ρώσο πρόεδρο να συνομιλήσουν ζωντανά
Ο Τζο Μπάιντεν δεν μετανιώνει που αποκάλεσε «δολοφόνο» τον Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον Ρώσο πρόεδρο να ζητά live συνομιλία μαζί του.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν μετανιώνει που χαρακτήρισε «φονιά» τον Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.
Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως πιστεύει ότι ο Πούτιν είναι «ένας φονιάς» και προειδοποίησε πως «θα υποστεί τις συνέπειες».
Η Ψάκι τόνισε πως ο Μπάιντεν δεν έχει μετανιώσει καθόλου, απαντώντας σε ερωτήσεις κατά πόσον ο Αμερικανός πρόεδρος ανησυχεί ότι αυτές του οι δηλώσεις θα κλιμακώσουν τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας. Από τη μεριά του, πάντως, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ευχήθηκε στον Μπάιντεν να είναι υγιής.
Πρόταση από τον Βλαντίμιρ Πούτιν σε Τζο Μπάιντεν να τα πουν «ζωντανά»
Εν τω μεταξύ, ο Πούτιν πρότεινε στον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, συνομιλίες, αλλά υπό τον όρο ότι θα γίνουν «σε ζωντανή μετάδοση».
«Θέλω να προτείνω στον πρόεδρο Μπάιντεν να συνεχίσουμε να συνομιλούμε, αλλά υπό τον όρο ότι θα το κάνουμε αυτό σε ζωντανή μετάδοση, όπως λένε on-line. Αλλά χωρίς τις όποιες καθυστερήσεις, αλλά σε απευθείας ανοιχτή, ζωντανή συζήτηση» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στο ρωσικό κανάλι «Ρωσία-1»
Πρότεινε μάλιστα η απευθείας αυτή συνομιλία να γίνει αύριο 19 Μαρτίου ή τη Δευτέρα 22 Μαρτίου. «Δεν θα έβαζα το θέμα αυτό στις καλένδες, το Σαββατοκύριακο θέλω να πάω στην ταϊγκά (πυκνό δάσος με κωνοφόρα δέντρα), να ξεκουραστώ λιγάκι, και έτσι θα μπορούσα ή αύριο ή ας πούμε τη Δευτέρα», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.
Και πρόσθεσε: «Παρακαλώ, είμαστε έτοιμοι οποιαδήποτε χρονική στιγμή που εξυπηρετεί την αμερικανική πλευρά και αυτήν την στιγμή είμαι έτοιμος να δώσω τη σχετική εντολή στο Υπουργείο Εξωτερικών».
Απαντώντας στο ερώτημα, αν προτίθεται να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Μπάιντεν, ο Ρώσος πρόεδρος είπε: «Για να μην πικάρουμε ο ένας τον άλλον ερήμην, πρέπει να συνεχίσουμε τις σχέσεις».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θα κατεβούμε και θα αρχίσουμε να σκάβουμε με βαριά μηχανήματα»
Θεωρεί ότι η δημοσιότητα θα επηρεάσει την αμεροληψία των ενόρκων
Kρίνοντας ότι δεν ήταν «κατάλληλη στιγμή»
Έρευνα αποκαλύπτει ότι το 53% των ψηφοφόρων επιθυμεί πλήρη επιστροφή
Η υπόθεση αναδεικνύει τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας στη χώρα
Η τελευταία αντίδραση της Τεχεράνης περιπλέκει τα πράγματα για την κρίσιμη θαλάσσια οδό
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Σάλος με την προσευχή του υπουργού Άμυνας που θύμισε τον κινηματογραφικό χαρακτήρα του Κουέντιν Ταραντίνο
Για τη σύλληψή της είχε εκδοθεί αμοιβή έως και 1 εκατομμύριο δολάρια
Η στροφή αυτή έρχεται μετά από χρόνια οικονομικών δυσκολιών για την εταιρεία
Λόγω των αμφιλεγόμενων δηλώσεων του για τον ναζισμό
Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής παραμένουν αβέβαια
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Ο Όρμπαν παραδέχεται το τέλος εποχής μετά την ιστορική ήττα - Οι Βρυξέλλες επιδιώκουν επανεκκίνηση σχέσεων
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Απεικονίζονταν κυρίως ανήλικοι κάτω των 12 ετών
Οι όροι της 10ήμερης συμφωνίας, οι αντιδράσεις και το ακανθώδες ζήτημα της Χεζμπολάχ
Ο νέος κανονισμός που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η έκκληση των οργανώσεων Αιγίλοπας, ΣΙΤΩ και και του ελληνικού γραφείου της Greenpeace
Η κίνηση των πλοίων θα πραγματοποιείται μέσω διαδρομής που έχει καθοριστεί
O Τραμπ θέλει «πάγωμα» πυρηνικής δραστηριότητας 20 ετών, το Ιράν προτείνει 5 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.