Κοσμος

Ατλάντα: Ο ύποπτος ίσως έδρασε λόγω «σεξουαλικού εθισμού»

Ήταν μέλος μιας Εκκλησίας Βαπτιστών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομία στις ΗΠΑ
Αστυνομία στις ΗΠΑ © EPA

Ο ύποπτος για τις επιθέσεις στην Ατλάντα ήταν μέλος μιας Εκκλησίας Βαπτιστών και ενδέχεται να έδρασε λόγω «σεξουαλικού εθισμού».

Ο νεαρός άνδρας που συνελήφθη ως βασικός ύποπτος για τις δολοφονίες οκτώ ανθρώπων σε τρία ινστιτούτα μασάζ και σπα στην περιοχή της Ατλάντας, είχε αποφοιτήσει από ένα λύκειο στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας της Τζόρτζια το 2017 και ήταν μέλος μιας εκκλησίας Βαπτιστών στην ίδια περιοχή.

Ο Ρόμπερτ Άαρον Λονγκ, 21 ετών, από το Γούντστοκ της Τζόρτζια, συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης, τοπική ώρα, και κρατείται σε φυλακή της κομητείας Τσερόκι. Σε μια φωτογραφία του που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αστυνομικές αρχές, έχει μικρό μούσι, κοντά μαλλιά στο πλαϊνό μέρος του κεφαλιού και μακριά στην κορυφή, που πέφτουν μέχρι τα μάτια του.

Ο Λονγκ αποφοίτησε από το Λύκειο Σεκόγια στο Κάντον της Τζόρτζια το 2017, ανέφερε μια εκπρόσωπος της τοπικής σχολικής επιτροπής.

Σύμφωνα με το Daily Beast, ένας λογαριασμός στο Instagram που φέρεται ότι ανήκε στον Λονγκ, αλλά πλέον είναι απενεργοποιημένος, έγραφε στην περιγραφή: «Πίτσα, όπλα, ντραμς, μουσική, οικογένεια και Θεός. Αυτά συνοψίζουν τη ζωή μου. Είναι μια καλή ζωή».

Οι αρχές ανέφεραν ότι δεν έχουν κάποια ένδειξη ότι οι δολοφονίες είχαν ρατσιστικό κίνητρο. Τα έξι από τα οκτώ θύματα του Λονγκ ήταν γυναίκες ασιατικής καταγωγής. Τα υπόλοιπα δύο ήταν ένας λευκός άνδρας και μια λευκή γυναίκα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο 21χρονος άφησε να εννοηθεί ότι ίσως να σύχναζε στα σπα, αλλά οι αρχές δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν αν είχε επισκεφθεί κάποιο από αυτά στο παρελθόν. Ενδέχεται επίσης να παρουσίαζε κάποιον σεξουαλικό εθισμό.

Οι εκπρόσωποι της Πρώτης Εκκλησίας Βαπτιστών του Κράμπαπλ, μέλος της οποίας ήταν ο Λονγκ, εξέφρασαν την οδύνη τους για τις δολοφονίες σε ανακοίνωση που εξέδωσαν. «Θρηνούμε για τα θύματα και τις οικογένειές τους και συνεχίζουμε να προσευχόμαστε για αυτούς», ανέφεραν, προσθέτοντας ότι «προσεύχονται» και για την οικογένεια του Λονγκ.

Η Εκκλησία φαίνεται ότι έχει απενεργοποιήσει τη σελίδα της στο Facebook, η οποία περιείχε ένα βίντεο του 2018, με τον Λονγκ να μιλάει για τη βάπτισή του και την ομάδα νέων της έβδομης τάξης του σχολείου, όπου ένας ομιλητής συζήτησε τη βιβλική παραβολή του ασώτου, σύμφωνα πάντα με το Daily Beast. «Ο γιος φεύγει και σπαταλάει όσα έχει και ζει αποκλειστικά για τον εαυτό του και μετά, όταν αντιλαμβάνεται ότι θέλει να φάει το φαγητό του χοίρου, καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά και επιστρέφει στον πατέρα του και ο πατέρας του τρέχει και τον αγκαλιάζει. Και με τη χάρη του Θεού μπόρεσα να κάνω τη σύνδεση και αντιλήφθηκα ότι αυτή είναι μια ιστορία του τι συνέβη μεταξύ εμού και του Θεού», είπε ο Λονγκ σε αυτό το βίντεο.

Η οικογένεια του 21χρονου δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει. Σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Τσερόκι, η οικογένεια διευκόλυνε τη σύλληψη του υπόπτου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ