Κοσμος

Η Γαλλία εισήλθε στο τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού

Τι είπε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες με μάσκα στη Γαλλία
Πολίτες με μάσκα στη Γαλλία © Unsplash / Clovis Wood Photography

Γαλλία: Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα - Αύξηση κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα.

«Η Γαλλία έχει εισέλθει στο τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού», είπε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζαν Καστέξ, ενώπιον της εθνοσυνέλευσης. 

Όπως είπε, στη Γαλλία ο μέσος όρος επτά ημερών των νέων κρουσμάτων ξεπέρασε τα 25.000 για πρώτη φορά από τις 20 Νοεμβρίου. Σήμερα, οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν 29.975 νέα κρούσματα, μια αύξηση ύψους 4,5% σε σύγκριση με το σύνολο της περασμένης Πέμπτης και η μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση σε διάστημα ενάμιση μήνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, νοσηλεύονται 4.239 ασθενείς με νέο κορωνοϊό στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ένας αριθμός αυξημένος κατά 20 το τελευταίο 24ωρο, που αποτελεί ταυτόχρονα ένα υψηλό σχεδόν τεσσάρων μηνών. Ο συνολικός αριθμός των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται για τη νόσο αυξήθηκε κατά 23, στους 25.492, ένα υψηλό από τις 24 Φεβρουαρίου. Επιπλέον, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 408, στους 91.170, ο έβδομος υψηλότερος απολογισμός παγκοσμίως.

Με 4,11 εκατομμύρια κρούσματα από την αρχή της πανδημίας, η Γαλλία καταγράφει τον έκτο υψηλότερο απολογισμό μολύνσεων στον κόσμο.

 

Γαλλία: Εντοπίστηκε νέο, παραλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού

Ένα νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού εντοπίστηκε στην περιοχή της Βρετάνης, στη Γαλλία, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες, Δευτέρα το βράδυ, το γαλλικό Υπουργείο Υγείας. Σε αυτήν το υπουργείο προσθέτει ότι αρχικές αναλύσεις δεν έδειξαν αυτό το νέο παραλλαγμένο στέλεχος να είναι πιο σοβαρό ή μεταδοτικό από άλλα.

Το Υπουργείο Υγείας της Γαλλίας διευκρίνισε εξάλλου ότι το νέο στέλεχος εντοπίστηκε σε συρροή κρουσμάτων σε νοσοκομειακό κέντρο στη Λανιόν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ