- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπατακλάν: 36χρονος ύποπτος για συμμετοχή στην επίθεση
Το πλαστό διαβατήριο και ο έλεγχος των αρχών - Είναι ενεργό μέλος τρομοκρατικού πυρήνα
Μπατακλάν: Ως ύποπτος για συμμετοχή στην επίθεση στο θέατρο κρατείται ένας 36χρονος άνδρας στις φυλακές του Μπάρι.
Για έμπρακτη βοήθεια προς τους ισλαμιστές τρομοκράτες που επιτέθηκαν τον Νοέμβριου του 2015 στο θέατρο Μπατακλάν και στο State de France, κατηγορείται ένας Αλγερινός 36 ετών.
Ο άνδρας λέγεται Ατάμ Τουαμίλ, ωστόσο, φαίνεται να χρησιμοποιούσε το όνομα Τομί Μαράζ. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές πρόκειται για ενεργό μέλος τρομοκρατικού πυρήνα με δράση στην Γαλλία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Συρία και την Αλγερία. Με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ιταλική αστυνομία, ο Τουαμίλ προμήθευσε τους τρομοκράτες του Μπατακλάν με πλαστά χαρτιά, ενώ φέρεται να τους προσέφερε και υλικοτεχνική υποστήριξη.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες της DW, ο 36χρονος κρατείται στις φυλακές του Μπάρι, αλλά αν δεν προέκυπταν τα νέα αυτά στοιχεία, θα έπρεπε να αποφυλακιστεί τον ερχόμενο Ιούνιο. Το 2019, κατά την διάρκεια ελέγχου σε κέντρο προσωρινής διαμονής μεταναστών της περιοχής, η ιταλική αστυνομία διαπίστωσε ότι είχε στην κατοχή του πλαστό διαβατήριο με το οποίο μπορούσε να κινηθεί ελεύθερα στην ζώνη του Σέγκεν και από εκείνη την στιγμή ξεκίνησαν όλες οι έρευνες.
Το καλοκαίρι του 2015 σε τραίνο από το Παρίσι με προορισμό το Μιλάνο, όταν οι καραμπινιέροι του ζήτησαν τα στοιχεία του έδειξε πλαστή ταυτότητα, που είχε παρασκευασθεί από το βελγικό δίκτυο «Catalogue».
Μετά την απαγγελία των νέων αυτών κατηγοριών θα πρέπει να παραμείνει στην φυλακή, διότι οι ιταλικές αρχές θεωρούν ότι «σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχε ουσιαστικός κίνδυνος φυγής». Ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι μαζί με τον αδελφό του, ο Τουαμίλ καταδικάσθηκε για μικρές κλοπές στο Βέλγιο, αλλά στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με διεθνή ισλαμιστικά τρομοκρατικά δίκτυα και ειδικεύθηκε στην παραγωγή και διάθεση πλαστών διαβατηρίων και εγγράφων».
Με πληροφορίες από DW
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεκίνησαν οι ταφές των θυμάτων
Το χρονικό της τραγωδίας - Συνελήφθη ο καπετάνιος
Οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στις λάσπες εκμηδενίζονται
Πρώτη τέτοια επίθεση μετά από έναν μήνα
H ιστορία της «Δύσης» και οι διαρκώς μεταβαλλόμενες απειλές για τον δυτικό πολιτισμό, με αφορμή το βιβλίο «Η Δύση, η ιστορία μιας ιδέας» του Γιώργου Βαρουξάκη
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Η πρόσβαση που μειώνει τη διαδρομή από 28 σε 11 μίλια
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έτοιμη να συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία
Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός το καλοκαίρι
«Μακάρι να μπορούσα να την αγκαλιάσω», δήλωσε η γυναίκα
Από το Τέξας στη Σικελία
Ο Χρίστος Γεωργάλας στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Γάζας» περιγράφει την αποκλεισμένη Παλαιστίνη ως μια συλλογικότητα που για χάρη της το άτομο υπερβαίνει εαυτόν, ακόμα και τον φόβο του θανάτου
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Τι υποστήριξε για το επίμαχο καρέ και ποιους «βλέπει» πίσω από το σχέδιο εκβιασμού της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.