- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
H Αρμενία αποχωρεί από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, λόγω της πολιτικής κρίσης στη χώρα.
Την απόσυρση της Αρμενίας από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ανακοίνωσε η δημόσια τηλεόραση. Η απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω της πολιτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στη χώρα μετά την ήττα στον πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.
«Τα πρόσφατα γεγονότα, ο λιγοστός χρόνος που απομένει και άλλοι αντικειμενικοί λόγοι καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή της Αρμενίας», ανέφερε το κανάλι Armenie 1 στον λογαριασμό του στο Twitter. Η φετινή διοργάνωση της Eurovision πρόκειται να διεξαχθεί τον Μάιο στην Ολλανδία, νικήτρια χώρα για το 2019.
Πρωτοφανής πολιτική κρίση στην Αρμενίας
Η Αρμενία καλείται να διαχειριστεί την πολιτική κρίση στην οποία βυθίστηκε, μετά την ήττα από το Αζερμπαϊτζάν. Ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν αναγκάστηκε να δεχτεί μια εκεχειρία που συμφωνήθηκε με την παρέμβαση της Μόσχας. Με τη συμφωνία αυτή απώλεσε μεγάλα τμήματα του Ναγκόρνο Καραμπάχ και αζέρικων ζωνών τις οποίες ήλεγχε εδώ και περίπου 20 χρόνια και αποτελούσαν μια «ασπίδα ασφαλείας» γύρω από τον θύλακα.
Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για προδοσία. Οι διαδηλώσεις εντάθηκαν από την περασμένη εβδομάδα, αφότου το γενικό επιτελείο στρατού ζήτησε την παραίτηση του Πασινιάν.
Το ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ είχε και πάλι προκαλέσει αναταράξεις στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2016, όταν η εκπρόσωπος της Αρμενίας Ιβέτα Μουκουτσιάν εμφανίστηκε με τη σημαία των αυτονομιστών, προκαλώντας την οργή των διοργανωτών. Το 2012 η Αρμενία μποϊκοτάρισε τον διαγωνισμό που εκείνη τη χρονιά φιλοξενήθηκε στο Αζερμπαϊτζάν.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ
Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών
Τα υπέρ και τα κατά των σκανδιναβικών σχολικών προγραμμάτων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.