Κοσμος

Σεισμός 7,9 Ρίχτερ βόρεια από τη Νέα Ζηλανδία

Νέα προειδοποίηση για τσουνάμι - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεισμογράφος
Σεισμογράφος © EUROKINISSI

Ισχυρός σεισμός 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε βόρεια από τη Νέα Ζηλανδία - Διαδοχικές προειδοποιήσεις για τσουνάμι.

Ένας ακόμη ισχυρός σεισμός σημειώθηκε σε θαλάσσιο χώρο βόρεια από τη Νέα Ζηλανδία την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), στις 21.28 το βράδυ, ώρα Ελλάδος, σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,9 Ρίχτερ.

Ο σεισμός εντοπίζεται στην περιοχή που βρίσκονται τα νησιά Κερμάντεκ, βορειοανατολικά από τη Νέα Ζηλανδία. Το εστιακό βάθος ήταν 19 χλμ. Στις 19.41 στην ίδια περιοχή είχε σημειωθεί ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Και στις δύο περιπτώσεις εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Η νέα προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,9 Ρίχτερ αναφέρει: α) Από 1-3 μέτρα για τη Γαλλική Πολυνησία και από 0,30-1 μέτρο για Αμερικανική Σαμόα, Νήσους Κουκ, Φίτζι, Νέα Καληδονία, Νέα Ζηλανδία, Νησιά του Σολομώντα, Τόνγκα και Βανουάτου.

 

 

«Αναμένουμε ότι οι παράκτιες περιοχές της Νέας Ζηλανδίας θα βιώσουν ισχυρά και ασυνήθιστα ρεύματα και απρόβλεπτη άνοδο της στάθμης» ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Επειγόντων, μετά τον ισχυρό σεισμό στα Νησιά Κερμάντεκ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ