Κοσμος

ΠΟΥ: Λιγότερο από το 10% του πληθυσμού έχει αντισώματα

Σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές υπάρχουν εστίες στις οποίες το 50%-60% του πληθυσμού έχει εκτεθεί στον ιό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χειρουργική μάσκα
Χειρουργική μάσκα © UNSPLASH

Αντισώματα για τον κορωνοϊό έχει λιγότερο από το 10% των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, όπως δήλωσε αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Αξιωματούχος του ΠΟΥ γνωστοποίησε πως λιγότερο από το 10% των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο έχει αναπτύξει αντισώματα κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, η Σούμια Σβαμινάθαν, επικεφαλής ερευνήτρια του ΠΟΥ, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε μέσω Twitter, σημείωσε ότι ο ΠΟΥ παρακολουθεί μελέτες που αναλύουν εστίες μόλυνσης σε ορισμένες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του RIA Novosti, η ίδια πρόσθεσε πως «αν και τα ερευνητικά αποτελέσματα δείχνουν ότι μερικές φορές τουλάχιστον ο μισός πληθυσμός της πόλης έχει αντισώματα έναντι της νόσου COVID-19, αυτό δεν μας επιτρέπει να μιλήσουμε για την επίτευξη της ανοσίας της αγέλης».

Μάλιστα, η Σβαμινάθαν ανέφερε: «Ο ΠΟΥ παρακολουθεί αυτές τις επιδημιολογικές μελέτες, στην τελευταία μέτρηση υπήρχαν περίπου 500 και, αν τις εξετάσετε μαζί, αποδεικνύεται ότι λιγότερο από το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει αντισώματα έναντι αυτού του ιού». Και συνέχισε: «Φυσικά, για παράδειγμα, σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές υπάρχουν εστίες στις οποίες το 50%-60% του πληθυσμού έχει εκτεθεί στον ιό και έχει αντισώματα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι μια ολόκληρη πόλη, επαρχία ή κράτος έχει επιτύχει ανοσία της αγέλης».

Τέλος, η Σβαμινάθαν υποστήριξε πως ο μόνος τρόπος για την επίτευξη ανοσίας της αγέλης σε παγκόσμιο επίπεδο είναι μέσω του εμβολιασμού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ