- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Παρατείνεται το lockdown εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στην Πορτογαλία - Θα διαρκέσει τουλάχιστον έως τα μέσα Μαρτίου
Η Πορτογαλία παρέτεινε τουλάχιστον έως τα μέσα Μαρτίου, το πανεθνικό lockdown που έχει επιβάλει στη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού, όμως ο πρόεδρός της ανέθεσε στην κυβέρνηση να επεξεργαστεί ένα σχέδιο για τη σταδιακή άρση των αυστηρών μέτρων.
Η Πορτογαλία έδωσε τη σκληρότερη μάχη της εναντίον της πανδημίας τον περασμένο μήνα, όταν κατέγραφε τη χειρότερη αύξηση παγκοσμίως νέων μολύνσεων και θανάτων κατά κεφαλήν για εβδομάδες, με το σύστημα υγείας της χώρας να έχει περιέλθει στα όρια της κατάρρευσης. Νωρίτερα έγινε γνωστό πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ξεπέρασαν τις 800.000.
«Δυστυχώς, η κατάσταση της δημόσιας αυτής καταστροφής που προκάλεσε η πανδημία Covid-19 συνεχίζεται», δήλωσε ο πρόεδρος Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, σε μια ανακοίνωση, εξηγώντας πως αν και ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε, η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει υψηλή.
Το lockdown, εντούτοις, μείωσε γρήγορα τον αριθμό των νέων κρουσμάτων και θανάτων στην Πορτογαλία, με 49 θανάτους και 1.160 κρούσματα σήμερα, αριθμοί που την τελευταία φορά είχαν καταγραφεί τον Οκτώβριο, όταν οι επιχειρήσεις ήταν ακόμη ανοικτές.
Ο Ρεμπέλο ντε Σόουζα επισήμανε ότι ένα σχέδιο για τη χαλάρωση του lockdown θα πρέπει να προετοιμαστεί, ώστε, όταν η κατάσταση με την πανδημία το επιτρέψει, τα μέτρα να μπορέσουν να αρθούν σταδιακά.
«Η άρση της καραντίνας πρέπει να σχεδιαστεί σε στάδια, βάσει των συστάσεων των ειδικών και των αντικειμενικών δεδομένων», είπε ο ντε Σόουζα, προσθέτοντας πως η διενέργεια τεστ Covid-19 και η ιχνηλάτηση είναι αναγκαίες προκειμένου η χαλάρωση των μέτρων να στεφθεί με επιτυχία.
Το κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της παράτασης του lockdown τουλάχιστον έως τις 16 Μαρτίου. Το lockdown επιβλήθηκε στις 15 Ιανουαρίου για πρώτη φορά μετά το αρχικό κύμα. Οι μη αναγκαίες υπηρεσίες έκλεισαν, η τηλεργασία είναι υποχρεωτική, όπου είναι δυνατόν, και τα σχολεία παραμένουν κλειστά.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι εισαγγελικές αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
To προηγούμενο με την υπόθεση του Τίμοθι ΜακΒέι
Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο πάρκο, ενώ εκδηλώθηκε και μικρής έκτασης φωτιά
Δύο σοβαρά τραυματίες και εκτεταμένες ζημιές
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις πολιτείες
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι η Επιτροπή Νόμπελ έχασε την «ηθική πυξίδα» της
Το ποσό δόθηκε από τα ιδιωτικά εισοδήματα του μονάρχη
Προβλήματα σε επιχειρήσεις και online υπηρεσίες
«Πολιτικά και ιδεολογικά υποκινούμενη» η πρόθεση εκτιμούν οι εισαγγελείς
Οι ΗΠΑ σε τροχιά διπλωματικής σύγκρουσης με τους Ευρωπαίους συμμάχους της
Έχει περάσει περίπου μισό αιώνα πίσω από τα κάγκελα
Στους δρόμους της βελγικής πρωτεύουσας βγήκαν να διαμαρτυρηθούν περίπου 30.000 άτομα
Πιθανό το αίτημα για απονομή χάριτος
Σχεδόν μισή ημέρα μαθημάτων την εβδομάδα χάνεται
Eπτά κουκουλοφόροι μπήκαν σε αποθήκη της ιστορικής οινοποιίας
Οι πίνακες «Madame Colonna Romano» και «Young Woman at the Well»
Η βρετανική βασιλική οικογένεια προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από το σκάνδαλο Έπσταϊν
Σκληρή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ - «Ο Γκέμπελς χειροκροτεί από την κόλαση»
Ο πρώην στρατιωτικός ψυχίατρος σκότωσε 13 ανθρώπους, οι 12 από τους οποίους ήταν στρατιώτες την 5η Νοεμβρίου 2009
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.