Κοσμος

Johnson & Johnson - Κορωνοϊός: Αίτημα στον ΠΟΥ για το εμβόλιό της

Το πρόγραμμα COVAX για τον εμβολιασμό πολιτών σε φτωχές χώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο για τον κορωνοϊό
Εμβόλιο για τον κορωνοϊό © EPA

Η Johnson & Johnson περιμένει απάντηση από τον ΠΟΥ για το εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού και την άμεση χρήση του σε φτωχές χώρες του πλανήτη.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έλαβε το αίτημα από την Johnson & Johnson για το εμβόλιο της κατά του κορωνοϊού και τη χρήση του για λόγους έκτακτης ανάγκης.

Αυτό ανακοίνωσε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 η Johnson & Johnson, που έχει υποβάλει και αντίστοιχο αίτημα στον ΕΜΑ για το εμβόλιό της.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παροχή εμβολίων της στο πρόγραμμα COVAX. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκτελείται υπό την ηγεσία του ΠΟΥ, το οποίο στοχεύει στην παροχή δόσεων εμβολίων για τον κορωνοϊό σε φτωχές χώρες του πλανήτη.

Υπενθυμίζεται ότι η Johnson & Johnson είχε συνάψει συμφωνία τον περασμένο Δεκέμβριο για την υποστήριξη του προγράμματος COVAX, όπως μετέδωσε το Reuters. Μαζί με την Gavi αναμένεται να δώσουν έως και 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού μιας δόσης στο πρόγραμμα COVAX έως το 2022.

Η αξιολόγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού αναμένεται τον Μάρτιο, με την επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να σχολιάζει ότι «περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια βρίσκονται καθ' οδόν».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ