Κοσμος

Σαρδηνία: Πιστοποιητικό εμβολιασμού θα ζητεί από τους τουρίστες

«Πρέπει να προστατευτούμε από τις μεταλλάξεις κορωνοϊού» ανέφερε ο περιφερειάρχης Κρίστιαν Σολίνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λουόμενη σε παραλία στη Σαρδηνία
Λουόμενη σε παραλία στη Σαρδηνία © Pixabay

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού η άφιξη και η παραμονή στη Σαρδηνία το καλοκαίρι προανήγγειλε ο περιφερειάρχης Κρίστιαν Σολίνας.

Ο περιφερειάρχης της Σαρδηνίας Κρίστιαν Σολίνας ανακοίνωσε ότι το νησί του θα αρχίσει σύντομα να ζητεί από τους τουρίστες να επιδεικνύουν κατά την άφιξή τους πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού ή αρνητικό τεστ Covid-19.

«Το σύστημα ελέγχων θα ξεκινήσει πολύ πριν από το καλοκαίρι. Η επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή μας βελτιώνεται, αλλά πρέπει συγχρόνως να προστατευτούμε από τις διάφορες μεταλλάξεις» τόνισε ο Σολίνας σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Unione Sarda».

Και πρόσθεσε: «Για τον λόγο αυτό πρέπει να υιοθετήσουμε ένα μοντέλο προστασίας της υγείας των πολιτών μας και των οικονομικών δραστηριοτήτων τους, το οποίο να βασίζεται ακριβώς στα πιστοποιητικά εμβολιασμού».

Σημειώνεται ότι η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt χαρακτήρισε μονόδρομο το πιστοποιητικό εμβολιασμού για ασφαλείς μετακινήσεις ταξιδιωτών στην Ευρώπη και στήριγμα στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Ενδιαφέρον για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τη χρησιμότητά του ως προς την ασφαλή και ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών έχει εκφράσει και η περιφέρεια της Ρώμης, το Λάτιο.

Ιταλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι αναμένεται η σχετική τοποθέτηση της νέας ιταλικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Μάριο Ντράγκι για το θέμα αυτό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ