Κοσμος

Οι ΗΠΑ δίνουν 200 εκατ. δολάρια στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιταλία - Κορωνοϊός: Γυναίκα με μάσκα βγάζει βόλτα τον σκύλο στη συνοικία Τραστέβερε στη Ρώμη
Ιταλία - Κορωνοϊός: Γυναίκα με μάσκα βγάζει βόλτα τον σκύλο στη συνοικία Τραστέβερε στη Ρώμη © EPA/Riccardo Antimiani

Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) με 200 εκατομμύρια δολάρια για την πανδημία κορωνοϊού μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

Οι ΗΠΑ θα τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους και θα καταβάλουν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Αυτό ανακοίνωσε την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Η νέα κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ακύρωσε το σχέδιο του προκατόχου του, του Ντόναλντ Τραμπ, να αποσύρει τις ΗΠΑ από τον ΠΟΥ. Ο Τραμπ είχε επανειλημμένα αφήσει αιχμές κατά του ΠΟΥ για την καθυστερημένη αντίδρασή του στην πανδημία κορωνοϊού και για τη στάση του απέναντι στην Κίνα, την οποία ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος θεωρούσε υπεύθυνη για την υγειονομική κρίση που εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον πλανήτη, επηρεάζοντας μεταξύ άλλων την αμερικανική οικονομία. Ο Μπιλ Γκέιτς είχε ασκήσει κριτική στην απόφαση Τραμπ για διακοπή χρηματοδότησης του ΠΟΥ, επισημαίνοντας: «Ο κόσμος χρειάζεται τον ΠΟΥ τώρα περισσότερο από ποτέ».

«Είναι ένα ουσιαστικό βήμα για την τήρηση των οικονομικών υποχρεώσεών μας απέναντι στον ΠΟΥ και αντικατοπτρίζει την ανανεωμένη δέσμευσή μας να έχει ο Οργανισμός αυτός τη στήριξη που χρειάζεται ώστε να αντιμετωπίσει την πανδημία κορωνοϊού» δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ήταν αφιερωμένη στον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ