Κοσμος

Φον ντερ Λάιεν: Στόχος να εμβολιαστεί 70% του ενήλικου πληθυσμού

«Ως το τέλος του καλοκαιριού»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν © ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

«Στόχος να εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού», σύμφωνα με την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Ως το τέλος του καλοκαιριού έχει στόχο η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού, σύμφωνα με την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

«Η ελπίδα για την οικονομική κρίση είναι το Next Generation EU» υπογράμμισε η πρόεδρος της Κομισιόν, σημειώνοντας ότι αυτή η συμφωνία «είναι κάτι περισσότερο από χρήματα», καθώς «πρόκειται για ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης της ΕΕ».

Ερωτηθείσα για το αν θα εμβολιαστεί πρώτα το 60% του ενήλικου πληθυσμού ή εάν θα γίνει η εκταμίευση των πρώτων πόρων, η κα Φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι «κοινός στόχος είναι να εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ενώ οι πρώτοι πόροι μπορεί να εκταμιευτούν μέχρι τα μέσα της χρονιάς».

Από την πλευρά του, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός επισήμανε ότι η πρώτη εκταμίευση μπορεί να γίνει πριν από το τέλος του καλοκαιριού, «στην αρχή θα έλεγα». Ακόμα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, τόνισε ότι «δεν μπορούμε να περιμένουμε». Συμπλήρωσε ότι «οι πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν», υπογραμμίζοντας ότι η κρίση είναι βαθιά.

Τέλος, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι η επιτάχυνση της διαδικασίας είναι προς όφελος των πολιτών. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ